Održana Godišnja skupština ŠRK „Šaran“

2019 01 20 SRK001

Godišnju izvještajnu Skupštinu održao je Sportsko ribolovni klub „Šaran“ Orahovica, u ribičkom domu na ribnjacima u Duzluku. Skpštini su nazočili i gradonačelnica Orahovice  Ana-Marija Petin, njen zamjenik Dalibor Fofonjka, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Igor Hozić, te predstavnici ŠRK „Klen“ Čačinci i „Štuka“ Zdenci.

Izvješće o radu iznio je predsjednik ribiča Stanislav Sikora te naglasio kako su u prošloj godini ribiči organizirali veliki broj radnih akcija i službenih natjecanja. Članovi kluba radili su na sanaciji prilazne ceste i objekta, uređivali su obalu jezera, hranili ribu i bili sudionici gradskih manifestacija, te suorganizatori prošlogodišnje Fišijade. Također je rekonstruiran krov na objektu.

Vrlo dobre rezultate članovi ŠRK ostvarili su i ove godine, a posebno su ponosni na kadetkinje koje također ostvaruju odlične rezultate.

Iznoseći zadatke iz plana rada za tekuću godinu, predsjednik Sikora istaknuo je rad s omladinskim kategorijama i angažiranje na pomlađivanju kluba, daljnju brigu oko jezera, početak radova na rekonstrukciji krova  na ribičkom domu, sudjelovanje u natjecanjima i organiziranje natjecanja. Radit će se na popularizaciji ribičkog sporta među mladima kroz projekt „Povedimo učenike na Orahovačke ribnjake“.

Predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić rekao je da je ugodno iznenađen izvješćem o radu i posebno rezultatima koji su ostvareni u natjecanjima te planom rada u kojem se vidi kolko je klub angažiran i koliko članovi rade. Istaknuo je kako je klub, kao i mnoge druge sportske udruge, bio godinama zanemarivan od strane Sportske zajednice što se već od prošle godine promijenilo te će zajednica i u ovoj godini za rad kluba osigurati veći iznos nego ranijih godina.

Nazočnima se obratio i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka koji je spomenuo kako je za razliku od prijašnjih godina u proračunu Grada Orahovice za sport izdvojeno značajno više sredstava, a to se svakako vidi i na rezultatima i ovog kluba:

– „Htio bih naglasiti kako bi za 2020. godinu svakako klub trebao što ranije prijaviti svoje projekte za sufinanciranje od strane Grada i ZSU kako bi se moglo krenuti na uređivanje četvrte table te poboljšanja uvjeta i standarda na ribnjacima koji su jedna od ljepota grada.“. – rekao je Fofonjka

Pohvalnim riječima o radu ŠRK „Šaran“, obratila se i gradonačelnica Orahovice, Ana-Marija Petin:

– „Svaka čast na onome što ste odradili i na planovima koje ste si zacrtali, odlično je uređeno krovište, a tako i prilazni put prema ribnjacima. Kako je moj zamjenik rekao stojimo vam na raspolaganju za pomoć oko četvrte table gdje svakako moramo ozbiljno prionuti i pripremiti dokumentaciju kako bi se sve odradilo kako treba i možda čak prijavilo projekt ako bude nekih natječaja iz nacionalnih ili EU fondova. Nastavite i dalje ovako s radom, želim vam puno sportskih uspjeha i bistro“. – završila je gradonačelnica Petin.

2019 01 20 SRK002