U dječjem vrtiću Palčić počela nova pedagoška godina

2018 09 03 NovaPedagoskaGodina022

U ponedjeljak 3. rujna 2018. počela je nova pedagoška godina u dječjem vrtiću Palčić, a puno sreće i strpljenja, tetama i malim sugrađanima, poželjeli su predstavnici gradske vlasti, gradonačelnica Ana Marija Petin i Lana Jurkin:

– „današnji dan mi je jedan od dana kada imam najslađe obaveze, a to je posjet djeci u vrtiću i zadovoljna sam rezultatima koje smo obećali još u predizbornoj kampanji gdje smo obećali da će sva djeca zaposlenih roditelja pronaći svoje mjesto u vrtiću uz što smo još zaposlili nove djelatnike kako bi bilo moguće povećati i kapacitet vrtića.

Pripremili smo i projekt dogradnje vrtića kako bi mališani imali još bolje uvjete, a urediti će se i okoliš i postaviti novo dječje igralište jer briga za najmlađe sugrađane od rođenja do završetka škole nam je prioritet, a kroz razne mjere osigurati ćemo nova radna mjesta kako bi ostali u našem gradu i ovdje osnovali obitelj.“ – rekla je gradonačelnica.

Borislava Kordoš, ravnateljica Vrtića, zahvalila se gradonačelnici na posjeti, rekavši kako je ovo najveći broj djece do sada upisanih u vrtić:

– „Evo od ove godine je upisan najveći broj djece do sada, tj. u sedam odgojnih skupina primljeno je 131 dijete i od ove godine imamo dvije jasličke skupine. Novina ove godine je da u vrtić kreću i djeca s težim teškoćama u razvoju, a riječ je o troje djece koja će imati svog asistenta. Sukladno svemu tome zaposlena su dva nova djelatnika u jasličku skupinu, dva asistenta i jedan koji za sada volontira dok ne vidimo hoće li se dijete prilagoditi. “ – rekla je ravnateljica Kordoš.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-03-NovaPedagoskaGodina{/gallery}