Prezentacija “dvokomornog” 50:50 kamiona za odvojeno prikupljanje otpada

2018 09 06 PrezentacijaKamiona001

U komunalnom poduzeću Papuk d.o.o. održana je prezentacija vozila s dvije komore za odvojeno prikupljanje otpada. Kapacitet vozila je 10m3 a komore su podijeljene na dvije jednake.

– „Jedno takvo slično vozilo imamo, riječ je o velikom kamionu DAF s komorama 70:30, koji je nabavljen 2016. godine preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zbog problema pri ulazu velikog kamiona u manje ulice ali i zbog najavljenog raspisivanja novog natječaja za financiranje nabave ovakvih vozila odlučili smo kontaktirati tvrtku O-K-Teh d.o.o. iz Zagreba da nam prezentiraju neko slično vozilo.“ – Rekao je direktor komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković.

Te dodao kako bi ovo manje vozilo bilo idealno za naše uvjete s obzirom na uske ulice i brdski dio grada Orahovice, brzina sustava za pražnjenje kanti i kontejnera podiže efikasnost i brzinu prikupljanja otpada, a tako i brzi automatizirani istovar na deponiju. Inače tvrtka O-K-Teh se bavi kompletnim preuređivanjem šasija kamiona i pretvaranjem u vozila za prikupljanje otpada s tim da su komponente prilagođene naručitelju.

– „Ovo vozilo prilagođeno je za pražnjenje 4 kante odjednom ili dva kontejnera gdje se širina stražnje strane može prilagoditi tj. automatski proširiti i sustav je opremljen video nadzorom tako da vozač u svakom trenutku može vidjeti što se oko vozila događa“ – zaključio je Dijaković.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-06-PrezentacijaKamiona{/gallery}