Obilježen početak nove školske godine u osnovnoj školi

2018 09 03 NovaSkolskaGodina020

U ponedjeljak 3. rujna 2018. godine u osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, prigodnom svečanošću obilježen početak nove pedagoške godine godine. Učenike i nastavnike pozdravile su jučer ravnateljica škole, Maja Škraba i orahovačka gradonačelnica, Ana – Marija Petin.

Uz želje da im i ova školska godina bude uspješna ravnateljica Škraba je najavila i kako od ove godine s primjenom kreće sustav e-dnevnik, kojim će klasične imenike zamijeniti tableti te će roditelji putem internetske aplikacije u svakom trenutku imati uvid u ocjene i vladanje djece.

Puno uspjeha u novoj školskoj godini učenicima i njihovim učiteljima poželjela je i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, koja je rekla:

– „Danas smo osim učenika osnovne škole obišli i područnu školu Nova Jošava te školarcima želim sretan prvi dan, puno dobrih ocjen, novih prijateljstava i novog znanja. Istakla bih kako se društvo koje ulaže u znanje ne mora brinuti za svoju budućnost pa tako i budućnost našeg mjesta poznavajući sve naše mlade sugrađane i njihove uspjehe. Tako smo da bi im uvjeti bili što bolji i što kvalitetniji i da bi im cijela školska godina bila lakša osigurali smo udžbenike, radne bilježnice i omote za sve njih kako bi i njihovim roditeljima početak školske godine bio što manje stresan, a što smo obećali i u predizbornoj kampanji. Vjerujem da će sve ono što ova vlast ulaže u školstvo tj. u svoje mlade sugrađane dati rezultate, da će stjecanjem novih znanja naši učenici ostati u svome gradu i na taj način doprinijeti razvoju svoje sredine. Ovom prigodom zahvaljujem se i učiteljicama i učiteljima na kojima je velika odgovornost prenošenja znanja i da stvaraju od naše djece kvalitetne i korisne članove naše zajednice i koji su puno pomogli pri odabiru udžbenika te da se kompleti dočekaju danas na stolu svakog školarca.“ – rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica Ana – Marija Petin i njena suradnica Lana Jurkin obišle su prvoškolce u njihovim razredima i pomogle im podijeliti udžbenike kojih je ove godine u školu krenulo 43-oje, od čega 35 u Osnovnoj školi, a 8 u Područnoj školi u Novoj Jošavi.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-03-NovaSkolskaGodina{/gallery}