„Glasnici istine“ trčali maraton dug 86km od Kladara do Stare Jošave

2018 09 01 GlasniciIstine004

Prigodom Dana Virovitičko-podravske županije u subotu 1. rujna 2018., maratonci Udruge Glasnici istine i njihovi prijatelji iz Osijeka, Josipovca, Volodera, Zagreba, Virovitice, Slatine, Nove Bukovice istrčali su ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom od Kladara sve d Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

Na cilju, u Staroj Jošavi maratonce su dočekali predstavnici Grada Orahovice i braniteljskih udruga iz Orahovice.

– „Ovo je peto izdanje ultramaratona koji smo posvetili svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije. Štafetno ga je trčalo više od 20 maratonaca. Na ovaj način, mi trčanjem, širimo istinu o Domovinskom ratu“. – rekao je Pavo Tutenov predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Orahovice Tomislav Petrušić pozdravio je maratonce i čestitao im ispred Grada Orahovice i gradonačelnice Ane – Marije Petin te izrazio želju da se ovakva događanja održavaju svake godine kako bi se sačuvao dignitet i sjećanje na Domovinski rat i sve one koji su dali svoju žrtvu za neovisnost Republike Hrvatske.

{gallery}SlikeGodina2018/2018-09-01-GlasniciIstine{/gallery}