U organizaciji DVD-a Orahovica održan deveti vatrogasni Memorijal Damir Hornung.

2018 06 17 Vatrogasci013

U nedjelju 17. lipnja 2016. održan je vatrogasni Memorijal Damir Hornung u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i tada aktivnog vatrogasca Damira Hornunga. Memorijal je službeno otvorio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, koji se zahvalio Društvima na dolasku, rekavši kako će ime Damira Hornunga, živjeti zauvijek. Dogradonačelnik Fofonjka, dodao je kao će nova gradska vlast dodatno posvetiti pažnju vatrogastvu:

– „Kao i do sada, gradska vlast s gradonačelnicom Petin na čelu posebnu pažnju poklanja svim aktivnim udrugama, a posebice udrugama koje brinu o građanima. Mi smo otvoreni svim novim idejama i ulaganjima. Sve što vam bude trebalo, slobodno se obratite u gradsku upravu, razmotrit ćemo svaki zahtjev . Od vas tražimo samo da čuvate sve ovo što ste napravili za sva vatrogasna pokoljenja“ – rekao je Fofonjka.

Nazočne članove sedam vatrogasnih društava pozdravili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak, zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina i brat pokojnog Damira Hornunga, Mario Hornung.

Najviše umijeća i vatrogasnog znanja, a odrađujući vatrogasne vježbe i zadaće, pokazali su članovi DVD-a Kršinci koji su osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto pipalo je DVD-u Kutjevo, treći su bili vatrogasci iz Beljevine. Pehare i medalje najboljim vatrogascima uručili su predsjednik DVD- a Orahovica Mato Orina i Mario Hornung. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-06-17-Vatrogasci{/gallery}