Premijera filma „Naših pedeset proljeća“

Povodom obilježavanja jubilarne pedesete kulturne i turističke manifestacije „Orahovačko proljeće“, koja je u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada, a pod pokroviteljstvom Ministra turizma Garija Cappellija održana od 25. svibnja do 3. lipnja 2018. godine, sniman je film naziva „Naših pedeset proljeća“.

Autor filma i redatelj je novinar Ivan Žada, a direktor  fotografije Matija Turkalj.

Film ima za cilj od zaborava otrgnuti ljude i sudionike Cvjetnog korza i Orahovačkog proljeća, zabilježiti njihova imena i još uvijek svježa sjećanja, kao i prenijeti mladim generacijama iskustva u organiziranju tako velike manifestacije, po kojoj je grad Orahovica prepoznatljiv.

U  filmu sudjeluju građani Orahovice, koji su kroz povijest, ostavili duboki  trag u organizaciji manifestacije, Orahovčani koji su na bilo koji način sudjelovali u osmišljavanju i realizaciji manifestacije i događanja, građani koji su svjedoci raznolikosti i novih sadržaja ali i pola stoljetnog čuvanja  i njegovanja tradicije i narodne baštine.

Film „Naših pedeset proljeća“, uskoro će biti emitiran u programu HRT-a, a prije toga, Grad Orahovica organizira premijeru filma u srijedu, 20. lipnja 2018.godine, u dvorani „Papuk“ ( bivše kino)

 Početak premijere je u 20,00 sati i za građane je ulaz besplatan.  (G.J.V.)