Povijest Orahovice prikazana kroz Viteški tabor i Dječji viteški turnir

2018 06 02 DjecjiViteskiTurnir072

Prvi put u Orahovici ali i u Hrvatskoj, podignut je dječji viteški tabor i održan Dječji viteški turnir , u sklopu obilježavanja jubilarne manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.

Od 1. do 3. lipnja, dječaci i djevojčice, njih tridesetak vježbali su, prikazivali borbe mačem i zabavljali se u taboru, učeći od starijih vitezova o časti, poštenju i hrabrosti, najvažnijim vrlinama koje mora imati svaki vitez. Za turnir ih je pripremao predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić Crni, koji je u prigodi otvorenja tabora, istaknuo povijesne činjenice da su u Orahovici stolovali vitezovi obitelji Kont i vitezovi Ružice grada, te da su odore malih vitezova autentične njihovima. Zahvalio je roditeljima koji su djeci dozvolili boravak u taboru i učenje mačevanja, a djeci vitezovima naglasio da mogu biti ponosni jer obnavljaju povijest i prikazuju davnašnji život u Orahovici.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin u prigodi otvorenja Turnira za djecu vitezove, uputila je riječi zahvale svim članovima Udruge Reda vitezova, a posebno predsjedniku Vladi Grgiću Crnom, kazavši:

-„Posebno me raduje što ste  u dane obilježavanja jubilarnog „Orahovačkog proljeća“, u kojima različitim sadržajima i programima govorimo o povijesnoj baštini našega grada, podizanjem tabora i okupljanjem djece, malih vitezova, prikazali važan dio iz povijesti našega grada. Sigurna sam da će ovi mladi vitezovi u budućnosti zajedno s vama, promovirati naš grad diljem Lijepe naše i šire“. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/2018-06-02-DjecjiViteskiTurnir{/gallery}