Povećan broj djece za upis u dječji vrtić „Palčić“

2018 06 19 SastanakVrtic000

Gradonačelnica Ana-Marija Petin  i njezini suradnici, sastali su se s ravnateljicom Dječjeg vrtića  „Palčić“ Borislavom Kordoš i svim zaposlenicima, kako bi razmijenili informacije o radu vrtića i realnoj problematici s kojom se susreću odgajatelji, te o projektu adaptacije i uređenja vrtića.

Bio je to konstruktivan i nadasve koristan sastanak i razgovor  čelnika grada u ulozi osnivača i zaposlenika vrtića, u kojem su sudjelovali i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, pročelnica JUO Grada Marija Šafer i vijećnica Suzana Đebro-Maričić, u želji iznalaženja što boljih rješenja za .

Gradonačelnica je ukratko iznijela plan uređenja i adaptacije vrtića, kroz projekt  vrijedan 8,6 milijuna, koji će biti prijavljen u jesen na natječaj Ministarstva poljoprivrede – Mjere za ruralni razvoj ali i naglasila da u redovnom radu i organizaciji rada vrtića financije više nisu i neće biti problem, jer je odrednica aktualne vlasti, omogućavanje  kvalitetnih uvjeta za rad zaposlenih i boravak djece u vrtiću.

Budući je ravnateljica Kordoš iznijela podatak da bi prema prijavama, broj djece u vrtiću od jeseni, mogao biti veći od postojećih kapaciteta, što je nazočne obradovalo, razgovor je tekao u pravcu obostranog  iznalaženja mogućnosti za smještaj većeg broja djece, u smislu  formiranja nove skupine i zapošljavanja novih odgajatelja. Dogovoreno je da se u istom sastavu okupe  ponovo 10. srpnja, jer će tada, a nakon što zaposlenici obave razgovore s roditeljima, moći donijeti konkretne zaključke. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-06-19-SastanakVrtic{/gallery}