Iznalaženje novog prostora za rad glazbene škole

NO str6 23 2017 08 24GazbenaSkola001

 

Čelnici grada Orahovice u proteklih godinu dana ostvarili su kvalitetnu suradnju s nekoliko ministarstava, a prvenstveno s Ministarstvom državne imovine, koje je podržalo rad aktualne vlasti i iskazalo spremnost na suradnju. Gradonačelnica Ana-Marija Petin u nekoliko je navrata istaknula korektne odnose  s ministrom Goranom Marićem i izrazila zahvalu što je podržao projekte a time i smjer u kojem aktualna vlast vodi razvoj grada.

Nakon rješavanja višegodišnjeg problema zemljišta na prostoru odlagališta Tuk, unazad nekoliko dana Ministarstvo državne imovine, odobrilo je Gradu korištenje prostora na katu u zgradi bivšeg suda, a pozitivan odgovor stigao je i iz Ministarstva pravosuđa. To su značajne pripremne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u postupku  iznalaženja prostora za rad glazbene škole.  Za sljedeći tjedan najavljen je sastanak na kojem će gradonačelnica Petin ponuditi rješenje za izmještanje zemljišno-knjižnog odjela, a kao razlog navodi slijedeće:   

-„Svake godine sve više učenika upisuje se u glazbenu školu a veliki broj učenika postiže izvrsne rezultate na natjecanjima, iako sada već rade u ne uvjetnim i nedostatnim  prostorima. Smatram da trebamo osigurati kvalitetan prostor za našu djecu koja se bave glazbom i uče glazbu, a taj bi prostor  ispunio sve uvjete. Ukoliko dogovorimo preseljenje zemljišno-knjižnog odjela, Grad bi već do jeseni i početka nove školske godine, uredio učionice i jednu prostoriju kao koncertnu dvoranu“ – kazala je gradonačelnica Petin i dodala, da to učenici i nastavnici Područnog odjela glazbene škole u Orahovici, temeljem svoga rada i postignutih rezultata i zaslužuju. (G.J.V.)