Izložba medicinskih i ortopedskih pomagala na gradskom trgu

2018 06 02 CK040

 

Gradsko društvo CK Orahovica postavilo je danas na središnjem gradskom trgu izložbu medicinskih i ortopedskih pomagala, kojima raspolaže zahvaljujući brojnim donacijama Orahovčanina Ivana Perkovića i njegove supruge Carmen, koji uz pomoć svojih prijatelja u Francuskoj u Orahovicu već 26godina dopremaju različite oblike pomoći.

Okupljene građane, aktiviste i volontere Crvenog križa, predstavnike GD CK Slatina, supružnike Perković, župnika orahovačkog Željka Strnjaka, predsjednika Gradskog vijeća Radoju Medenicu i gradonačelnicu Orahovice Ana-Mariju Petin, pozdravili su direktor i predsjednik GD CK Željko Kiš i Pavao Ramić. Iz njihovih obraćanja posjetitelji izložbe čuli su da se izložbom obilježavaju i  tri jubileja HCK-a i to 140 godina postojanja, 25 godina priznanja HCK kao samostalnog nacionalnog društva Republike Hrvatske, te 65-tu obljetnicu  dobrovoljnog davanja krvi.

Organizatore izložbe i građane pozdravila je i gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je istaknula značaj rada ove humane organizacije, koja pomaže građanima u različitim životnim teškoćama, od osiguranja prehrambenih namirnica do spašavanja u elementarnim nepogodama i što je najznačajnije, organiziranjem akcija darivanja krvi, spašava ljudske živote. Zahvalila je gradonačelnica Petin i Ivanu i Carmen Perković na brojnim donacijama kojima pomažu građanima koji su potrebi te poželjela i u budućnosti uspješan rad društvu. Potom je izložbu proglasila otvorenom, a donator Ivica Perković, pojašnjavao je građanima različita ortopedska pomagala i čemu služe ljudima u potrebi. Izložbi su se pridružili i dvanaestero davatelja krvi koji su ovaj humani čin napravili više od 50 puta. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/026-2018-06-02-OP-CK{/gallery}