Svečanom sjednicom Odbora za kulturne manifestacije počela jubilarna manifestacija „50. Orahovačko proljeće“

2018 05 25 OP SvOtvorenje001

 

Članovi Odbora za kulturne manifestacije, članovi Vijeća i Skupštine TZ Grada Orahovice, kojom je predsjedao zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, održali su svečanu sjednicu, kojom je otvorena kulturna i turistička manifestacija „50. Orahovačko proljeće“, koja se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Jubilarna, pola stoljeća stara manifestacija „Orahovačko proljeće“, počela je danas, 25. svibnja i u narednih deset dana, nudi građanima Orahovice i svim posjetiteljima, brojne  zanimljive sadržaje i događanja. Sjednicu je otvorio i vodio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, koji je u toj prigodi, među ostalim, rekao:

„Jubilarna manifestacija počinje danas i u narednih deset dana, zaključno s 3.lipnja, Orahovica će pokazati sve bogatstvo rada građana organiziranih u brojne udruge, koje su svojim programima i aktivnostima dale doprinos u obilježavanju. Večeras, nakon što otvorimo izložbu koja je postavljena ovdje u holu, izaći ćemo na trg i puštanjem lanterni s učenicima osnovne škole, simbolično najaviti „Orahovačko proljeće“.

„Orahovačko proljeće“ najvažnija je naša turistička manifestacija, ali i prilika za prezentaciju kulturne i tradicijske baštine, športa, kulture, zabave“.

Zamjenik gradonačelnice Fofonjka, zahvalio je svima koji su doprinijeli napretku i afirmaciji, te onima koji su pomagali da  ova značajna kulturno-turistička manifestacija doživi pedeset godina održavanja.

Proglašavajući „50.Orahovačko proljeće“ otvorenim, izrazio je uvjerenje da će manifestacija  potvrditi već stečeni značaj kao najveća manifestacija na području Virovitičko-podravske  županije.

Potom je članica Odbora, Lana Jurkin, istaknula glavne događaje manifestacije, posebno naglašavajući njihovu raznovrsnost, te događaj koji se prvi put održava pod nazivom Pozdrav proljeću, a u kojem će učenici orahovačke osnovne škole uz čitanje svojih literarnih radova na temu proljeća, puštati lanterne ispunjene svojim dječjim željama.

Naglasila je koncertne večeri, petak 1. lipnja kada će koncert održati grupa S.A.R.S. i 2. lipnja,  tamburašku večer u kojoj će nakon večeri folklora u kojoj će nastupiti KUD „Kolo“ iz Subotice, KUD Crkvari i FA Broda, a pozornici u središnjem gradskom parku, pjevati Najbolji hrvatski tamburaši a nakon njih, TS Fijaker te središnji događaj Orahovačkog proljeća Cvjetni korzo.

13. Prvenstvo Europe u kuhanju lovačkog kotlić gulaša za novinare u kojem će sudjelovati 16 ekipa, održava se 26.svibnja , Međunarodni teniski turnir igrat će se 1. lipnja, a toga dana na jezeru će biti otvorena turistička sezona i počet će Papuk Extreme Challenge. U subotu, 2.lipnja, bit će održan Dječji viteški turnir, a u nedjelju 3.lipnja, u 10,00 sati, s više od 1100 sudionika, centrom grada proći će Cvjetni korzo, u 12 sati u parku će početi Međunarodna smotra folklora, a u 15 sati kod igrališta NK „Papuk“, počet će natjecanje u zapregama.

Članovi Odbora za kulturne manifestacije, pozvali su građane da posjete događanja koja će se održavati narednih deset dana u sklopu jubilarne manifestacije  „50. Orahovačko proljeće“.  (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/001-2018-05-25-OP-SvOtvorenje{/gallery}