Svečano otvorenje manifestacije „50. Orahovačko proljeće“

Današnjom svečanom sjednicom Odbora za kulturne manifestacije, kojoj će nazočiti i članovi Vijeća i Skupštine Turističke zajednice te Nadzornog odbora, bit će obilježen početak ovogodišnje kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.

Svečana sjednica održat će se u Velikoj gradskoj vijećnici s početkom u 16:00 sati.

Nazočne članove pozdravit će zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, uz prigodne riječi o značaju ove kulturne i turističke manifestacije koja slavi pola stoljeća postojanja.

Prvoga dana desetodnevne manifestacije, u 17 sati u holu Velike vijećnice, bit će otvorena izložba „Slavonsko podravska željeznica 1884.-1967. Gutmanova pruga, autora Zvonka Ćurka iz Osijeka.

U 20 sati na središnjem gradskom trgu, čelništvo Grada i svi nazočni svečanoj sjednici, sudjelovat će u programu  „Pozdrav proljeću“, kojim će i simbolično biti najavljeno ovogodišnje „ Orahovačko proljeće“. U glazbenoj večeri sudjelovat će učenici osnovne škole čitanjem svojih pisanih radova na temu proljeća, a potom će puštati lanterne „ispunjene“ svojim lijepim željama. (G.J.V.)