Održana informativna radionica HAMAG- BICRO-a u Orahovici

2018 05 07 HamagBiCro004

 

Danas, 07. svibnja održana je radionica o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata za poduzetnike u Orahovici, u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO u suradnji s Gradom Orahovica.

Nazočne poduzetnike pozdravila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalivši članu Uprave Mariu Turaliji, što se odazvao pozivu da orahovačke poduzetnike upozna sa svim mogućnostima financijskih instrumenata i bespovratnih potpora. Gradonačelnica Petin iskoristila je prigodu i ukratko poduzetnike upoznala s poticajnim mjerama kojima grad potiče gospodarstvo i stvara uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, te poželjela ugodan rad na radionici.  Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a, kazao je da su do sada održali brojne prezentacije u Slavoniji. U kratkom predstavljanju agencije, rekao je da je ona posredničko tijelo druge razine Ministarstva gospodarstva, što znači da provode sve natječaje koje ministarstvo raspiše.

Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), predstavnice HAMAG-BICRO-a  upoznale su poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava, kao i s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisivanja ugovora. Poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata, aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje provodi HAMAG-BICRO, te su najavljeni pozivi iz istog Operativnog programa koji će biti objavljeni do kraja godine. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-07-HamagBiCro{/gallery}