Najbolji gulaš skuhala ekipa Večernjeg lista

2018 05 26 Gulash040

U okviru obilježavanja „50. Orahovačkog proljeća“, Orahovica je danas bila domaćin 13. Europskom prvenstvu novinara u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću, koji je okupio 13 novinarskih ekipa iz četiri države, a natjecali su se u dvije ekipe. U prvoj, zelenoj ekipi bili su predstavnici: RTV Republike Srpske Banja Luka koji su u Orahovici branili titulu prvaka,Hrvatski radio Radio Rijeka, Požeška kronika Slavonska Požega, Radio Orahovica, Glas Slavonije dopisništvo Beli Manastir, Turistički svet Beograd i RTV Srbije Beograd.

Crvenu ekipu činili su višestruki prvaci EU u kuhanju Radio Baranja Beli Manastir, HND Osječko- Baranjske županije Osijek, Il Picollo Trst, Večernji list Zagreb, Radio Slatina i Radio Koprivnica.

Veselo natjecanje novinara daleko od njihovih redakcija i studija, održano je u središnjem gradskom parku,uz animiranje novinara Vlade Jurića sa Radio Rijeke, koji je i zaslužan što je natjecanje održano u Orahovici,  a po završetku kuhanja prosudbena komisija ocijenila je gulaše.

Novinarske ekipe i sve sudionike natjecanja pozdravila je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin  i zahvalila  Vladi Juriću iz Radio Rijeke što je Orahovica izabrana za ovogodišnje natjecanje, a  time  su novinari doprinijeli obilježavanju najznačajnije turističke manifestacije u gradu. Zajedno sa sutkinjom Jelenom Delić, uručila je nagrade pobjednicima ali i poklon pakete Grada i Turističke zajednice,  svim ekipama i sudcima koji su sudjelovali u natjecanju.

Da su gulaši bili izvrsni, potvrdile su i ocjene sudaca, jer su čak tri ekipe imale jednak broj bodova- 93, među njima i radio domaćin, Radio Orahovica, ali je nakon preglasavanja ostala prva ispod crte za medalje. Brončanu medalju sa 93 boda osvojila je  RTV Republike Srpske Banja Luka, drugo mjesto i srebrna medalja uz poklon pakete Grada Orahovice dobila je ekipa Glas Slavonije dopisništvo Beli Manastir.  Zlatnu medalju i pehar te titulu prvaka Europe, iz Orahovice je ponijela ekipa Večernjeg lista Zagreb, čiji je gulaš ocijenjen sa 115 bodova. Pehar pobjedničkoj ekipi uručila je gradonačelnica Petin.

Tijekom poslijepodneva novinari su posjetili i izložbu Slavonsko podravska željeznica- Gutmanova pruga, a sutra će ih djelatnice Turističke zajednice Orahovica, voditi u obilazak svih turističkih destinacija i lokacija na području grada, o kojima će, po povratku u svoje redakcije raditi priloge i reportaže. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/OrahovackoProljece/005-2018-05-26-Gulash{/gallery}