Lana Marinić i Borna Katić nastupit će za Reprezentaciju Hrvatske u triatlonu

2018 05 08 LanaBorna000

Mlada Orahovčanka Lana Marinić za samo dvije godine treniranja i rada u Plivačkom klubu Orahovica, postigla je uspjeh o kojem i stariji sportaši mogu samo sanjati, izabrana je u reprezentaciju Hrvatske u triatlonu, zajedno s klupskim kolegom, već poznatim sportašem, Bornom Katićem.  Borna i Lana zajedno s još pet najuspješnijih triatlonaca Hrvatske, sudjelovat će na Prvenstvu Srbije u kros triatlonu koji se održava 20. svibnja 2018. u kategorijama: youth, junior i elite.

Lana će se natjecati u kategoriji kadetkinja, uzrast od 14 do 15 godina, a u reprezentaciju je izabrana temeljem ostvarenog rezultata na Prvenstvu Hrvatske u duatlonu koje je održano prošlog mjeseca u Zagrebu. Osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji, kadetkinje, a u dobi do 16 godina treće mjesto. Pripreme za natjecanje su svakodnevne Lana kaže:

-„Pripremam se za nastup u reprezentaciji trenirajući dva do tri puta dnevno i to na bazenu, trčim, vozim bicikl imam  treninge snage. Na Prvenstvu u Kragujevcu, u natjecanju u triatlonu, očekuje me plivanje na 200 m, vožnja bicikla 6 kilometara i trčanje 1,2 kilometra. Znam da ću se natjecati najbolje što mogu i znam, a nadam se da će i rezultat biti dobar“- zaključila je Lana.

Mladoj Lani Marinić ovo će biti prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske, a Borna Katić već ima iskustva u natjecanju u tom rangu, jer je prošle godine u reprezentaciji nastupao na tri Europska prvenstva za dva nacionalna saveza i u tri sporta: Pod okriljem Hrvatskog Triatlon Saveza nastupio je na Europskom prvenstvu u kros duatlonu u Rumunjskoj, na Europskom Prvenstvu u Planinsko u kros triatlonu u Rumunjskoj.

-„ Iznenadila me tako rano izvršena selekcija, ali mogu reći da sam izuzetno zahvalan i ponosan što sam ušao u odabir reprezentacije. Ciklus treninga sada ću samo prilagoditi zahtjevnom natjecanju, kako bih u Kragujevac došao u top formi i što uspješnije odradio utrku. Očekuje me 600 m plivanja, 18 km vožnje bicikla i 3,6 km trčanja. Radujem se novim poznanstvima i iskustvima velikih sportaša koje ću tamo upoznati“, rekao je Borna.

Nastup za reprezentaciju Hrvatske potvrda je napornog i uspješnog rada dvoje mladih Orahovčana, kojima želimo puno uspjeha i nove medalje. (G.J.V.)