Gradski vijećnici usvojili Plan gospodarenja otpadom do 2022. godine

2018 05 16 GradskoVijece004

Orahovačko Gradsko vijeće usvojilo je ključni dokument vezan za strategiju održivog gospodarenja otpadom. Riječ je o Planu gospodarenja otpadom grada Orahovice za razdoblje 2017. – 2022. godine, a vijećnici su ga usvojili na izvanrednoj sjednici održanoj 16. svibnja koju je vodio predsjednik Radoje Medenica.

Uz gradske vijećnike, sjednici su nazočili zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, pročelnica JUO grada Marija Šafer i voditeljica odsjeka za komunalni sustav i prostorno uređenje Irela Strabić, koja je vijećnike i upoznala s procedurom donošenja Plana gospodarenja, koji je izradila UNIPROJEKT TERRA d.o.o. iz Zagreba.

Strabić je kazala da je  Plan  prošao sve instance, uključujući i javnu raspravu, a pravni temelj za njegovu izradu je Zakon o održivom gospodarenju otpadom. Prijedlog  Plana bio je objavljen na službenim stranicama Grada u svrhu informiranja javnosti. Javna rasprava trajala je 30 dana i u tom vremenu nije dostavljena niti jedna primjedba ni mišljenje.  Nakon provedenih svih postupaka, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, dao je prethodnu suglasnost da je Plan gospodarenja otpadom usklađen s odredbama zakona i nacionalnim planom. 

Vijećnici su Odluku o utvrđivanju prijedloga Plana donijeli jednoglasno, a time su donijeli temeljni dokument za poduzimanje daljnjih aktivnosti u dobivanju dozvola za izvođenje radova na odlagalištu Tuk, kao i za apliciranje projekata na natječaje iz fondova EU iz područja gospodarenja otpadom u nadležnosti općina i gradova i komunalnih poduzeća. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-16-GradskoVijece{/gallery}