Grad kupio knjige za knjižnicu osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić

2018 05 22 GradKupioKnjige001

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin,  22. svibnja, je u svom uredu primila  ravnateljicu osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Maju Škraba i knjižničarku Marijanu Čelig, kojima je predala knjige  za školsku knjižnicu.

Školska lektira je  nabavljena  prema iskazanim potrebama škole, a Grad je kupio više primjeraka 15-tak naslova knjiga, kako bi školska knjižnica postupno popunjavala potreban fond.  Uz zahvalu za kupljene knjige, ravnateljica Maja Škraba, gradonačelnici je najavila nove projekte, za koje će i dalje trebati potporu Grada.

Nabavka potrebnih naslova za školsku lektiru, nastavak je aktivnosti kojima gradonačelnica ispunjava obećanje dano pri stupanju na dužnost, da će obrazovanju posvetiti puno više brige i stvoriti kvalitetnije uvjete za rad učenika i nastavnika, a među ostalim je kazala:

„Nakon podjele besplatnih udžbenika i radnih bilježnica, osiguranja higijenskih potrepština za osnovnu školu, sufinanciranja prijevoza za učenike  srednje škole, u suradnji sa školom nabavili smo i potrebne knjige za školsku lektiru, kako bi učenici imali dovoljno knjiga na raspolaganju. Tu nećemo stati, knjige ćemo nabavljati i u buduće i surađivati sa školom gdje god je moguće, kako bi naši učenici, nastavnici i zaposlenici škole radili u uvjetima kakve imaju škole u većim sredinama“- zaključila je gradonačelnica Petin.  (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-22-GradKupioKnjige{/gallery}