Budnica Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica za 790. rođendan grada Orahovice

2018 05 03 DanGrada002

Rođendan grada Orahovice, blagdan Našašća sv. Križa, 3. svibnja,  počeo je tradicionalnom budnicom Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica, pod ravnanjem kapelnika Zorana Vlajnića.

Orahovački su puhači  mimohodom ulicama užeg dijela grada, budnicom najavili današnji rođendan grada Orahovice. Koračnice, budnice,  evergreen  glazba, raznolik repertoar u kvalitetnom izvođenju puhača, potaknuo je interes građana koji su već od jutra žurili gradom u posljednjim nabavkama za „kirvajski ručak“, vlasnike štandova koji su zauzimali svoja mjesta kako bi svojim artiklima razveselili djecu kao i one koje je budnica probudila.

2018 05 03 DanGrada000

Položeno cvijeće i zapaljene svijeće u počast braniteljima

Uz gradsko izaslanstvo, koje je predvodila gradonačelnica Ana-Marija Petin, počast su polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom odali poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomenika u centru grada i članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političke stranke.  

Gradonačelnica Petin, u toj prigodi je kazala da je i današnje odavanje počasti poginulim braniteljima, izraz sjećanja i poštovanja, te da žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu, nikada i ni zbog čega ne smijemo umanjiti ili zaboraviti.

Kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, molitvu je predvodio fra Vedran Kos.

2018 05 03 DanGrada004

Svečano obilježen početak radova izgradnje pješake staze u ulici Branka Jaklića

Gradonačelnica Ana-Marija Petin, povodom Dana grada Orahovice,  svečano je otvorila radove na izgradnji pješake staze u ulici Branka Jaklića u Orahovici, u nazočnosti stanovnika te ulice,  gradskih vijećnika, zaposlenika Gradske uprave te predstavnika izvođača radova i nadzora.

-„Dragi moji sugrađani, sretna sam što u prigodi proslave Dana grada, zajedno nazočimo početku radova na izgradnji nogostupa, toliko potrebnog ovoj ulici. Generacije djece i vaše djece, iz ove ulice svakodnevno su išle u školu, a vi na posao, hodajući kolnikom, što je predstavljalo veliku opasnost. Naše opredjeljenje i obećanje koje smo dali u izbornoj kampanji, da ćemo raditi na dobrobit svih građana, omogućiti kvalitetnu prometnu i komunalnu infrastrukturu, a time voditi računa o sigurnosti građana, nije mi dalo pravo čekati, već što prije prići izgradnji i uređenju nogostupa koji će u ovoj ulici biti dug 650 metara a prosječna širina bit će 1,5 metar. Ukupna vrijednost radova planirana je nešto ispod 600,000,00 kuna, i nadam se da ćemo već za nekoliko tjedana na ovom mjestu, obilježiti i završetak radova kojima ćemo svi biti zadovoljni“- zaključila je gradonačelnica Petin.

2018 05 03 DanGrada033

49 krizmenika u orahovačkoj župnoj crkvi

U župi Našašća sv. Križa, povodom blagdana i Dana grada Orahovice, današnje središnje  misno slavlje vodio je biskup požeški dr. Antun Škvorčević. Biskup Škvorčević  podijelio je  sakrament sv Potvrde (ili Krizme) 49-orici mladih župljana. U svetoj misi sudjelovao je i orahovčanin fra Vedran Kos.

2018 05 03 DanGrada078

Središnjem misnom slavlju nazočila je i gradonačelnica Ana-Marija Petin sa suradnicima.

 {gallery}SlikeGodina2018/2018-05-03-DanGrada/2018-05-03-DanGrada{/gallery}