„50. Orahovačko proljeće“ predstavljeno u Dobro jutro Hrvatska

2018 05 24 DobroJutro020

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari i Dalibor Kovač voditelj Restorana i izletišta „Jezero“ te glavni kuhar, predstavili su u četvrtak 24. svibnja 2018. u HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro Hrvatska“, jubilarnu kulturnu i turističku manifestaciju „50. Orahovačko proljeće“. O značenju manifestacije, sadržajima i desetodnevnom programu govorila je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Istaknula je kulturne i zabavne sadržaje, povijest nastanka Orahovačkog proljeća i značaj kojega ta manifestacija ima u turističkoj i gastronomskoj promociji grada.  Naglasila je i da se ove godine u vremenu od 1. do 3. lipnja, održavaju glavni sadržaji Orahovačkog proljeća u gradu, koncerti i Cvjetni korzo sa Smotrom folklora, a na izletištu „Jezero“, festival sporta, Papuk extreme Challeng. Također je istaknula da Orahovačkim proljećem, Grad Orahovica i Turistička zajednica koji su organizatori cjelokupnog događaja, njeguju narodnu baštinu i čuvaju je od zaborava. U razgovoru je sudjelovao i predstavnik KUD-a Crkvari, Stanko Jović, ujedno i član pjevačke skupine, koji je kazao da, unatoč novim tehnologijama kojima se mladi zabavljaju, u KUD-u Crkvari imaju mladih članova koji vole folklor i tradiciju hrvatskog naroda.

Nastupom muške pjevačke skupine KUD-a Crkvari i prezentacijom domaćih slavonskih proizvoda i vina s orahovačkog područja, bila je zaokružena televizijska prezentacija jubilarne manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.  (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-05-24-DobroJutro{/gallery}