Završnom konferencijom Pan parket zaključio vrijedan projekt- nova tehnologija i nova zapošljavanja

2018 04 05 PanParket002

 

U Hotelu Dukat, u četvrtak 5. travnja, održana je završna konferencija projekta „Proširenje kapaciteta i povećanje kvalitete parketa ugradnjom višeetažne hidraulične preše“ Pan parketa za što je ova tvrtka, koja više od 90 posto proizvodnje plasira na strana tržišta, dobila 1.922.813,34 bespovratnih kuna od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Završnoj konferenciji uz direktora Pan parketa Danijela Smiljanića i njegove suradnike, i orahovačke poduzetnike, nazočile su predstavnice VIDRA-e, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je napisala projekt za Pan parket, Milan Vanđura direktor HGK Županijske komore Virovitica, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a u ime Grada Orahovice zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Grada, Marija Šafer.

Vlasnik i predsjednik Uprave Pan parketa Danijel Smiljanić, pojasnio je kako je taj projekt, iskorak u daljnjem razvoju tvrtke, posvećene održivom gospodarskom razvoju kako županije tako i cijele Hrvatske. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 4.994.544,99 kuna, od kojih je EU sufinancirala 1.922.813,34 kuna, a učešće tvrtke iznosilo je 3.071.731,65 kuna. S novom prešom, riješen je problem „uskog grla“, povećan kapacitet u jednom satu sa 108,60 na 141,18 četvorna metra,  povećana je kvaliteta i redizajniran  izgled ekološki prihvatljivog parketa. 

-„ Sa svim popratnim prihodima, projekt je ukupno težak 8 milijuna kuna, a ono što je najvažnije otvorit ćemo i 63 nova radna mjesta. Trenutno zapošljavamo 130 zaposlenih, ovaj mjesec dolazi nam i 12 novih, a računamo da će do 2020. godine biti i preko 160 zaposlenih. Projekt je realiziran u najboljem mogućem obliku, a za to se moram zahvaliti prvo Razvojnoj agenciji VIDRA na vrhunski odrađenom poslu, te kolegi Deniju Kelavi koji je vodio projekt u ime naše tvrtke. Ukupne investicije naše tvrtke u ovoj godini iznosit će preko milijun eura, a tu su još novi izložbeni prostor za prezentaciju naših proizvoda te nova kotlovnica – rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Pan Parketa Danijel Smiljanić.

O procesu izrade projekta govorila je Neda Martić iz Razvojne agencije VIDRA, a na velikom poslovnom uspjehu tvrtki Pan parket čestitali su direktor Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i na kraju dogradonačelnik Orahovice Dalibor Fofonjka

Zamjenik gradonačelnice, Dalibor Fofonjka, nije skrivao zadovoljstvo što sudjeluje u predstavljanju projekta, koji je izuzetno vrijedan događaj za Pan parket i sve zaposlene u njemu.

-„ Postavili ste si velike zahtjeve koje ćete i ostvariti, jer imate stručne i vrijedne ljude da ih i realizirate. Mi u Gradu pozdravljamo vaš uspjeh, tim više jer smo dolaskom na čelo grada, kao prioritetni zadatak postavili razvoj poduzetništva na našem području. U proračunu za tekuću godinu osigurali smo pola milijuna kuna za poticanje mikro i malih poduzetnika i obrtnika i to kroz kupnju opreme i uvođenje nove tehnologije“- rekao je Fofonjka i dodao kako će Javni natječaj biti otvoren već tijekom ovoga mjeseca.

Sudionici  završne konferencije, na kraju su obišli pogon Pan parketa u kojem su vidjeli rad novog stroja.  (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-05-PanParket{/gallery}