Orahovica je poželjna turistička destinacija

2018 04 24 PlivackiKlub018

Organizator Papuk Extreme Challenge-a  Plivački klub Orahovica uz potporu TZ Virovitičko-podravske županije, u okviru priprema zasigurno najvećeg sportskog događanja u ovom dijelu Hrvatske, organizirao je sastanak  na kojem je Orahovica predstavljena kao poželjna turistička destinacija. Pozivu su se odazvali predstavnici Turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, Razvojne agencije VIDRA, Parka prirode Papuk, predstavnici Turističkih agencija iz Dalmacije, te orahovački gospodarstvenici sponzori i predstavnici tvrtki izvan  područja županije.

Nakon obilaska lokacije „Jezero“, na kojem je Nikola Borić predsjednik Plivačkog kluba upoznao goste s mjestom zbivanja trodnevnog  Papuk Extreme Challenge-a, u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, pomoćnik direktora TZ Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić i Goran Radović geolog Parka prirode Papuk,  održali su prezentaciju o prirodnoj baštini Parka prirode i Virovitičko-podravske županije, predstavili su povijesnu, prirodnu, kulturnu i sakralnu baštinu, gastronomsku ponudu, mogućnosti  za razvoj cikloturizma te lovni turizam. Prezentaciju su održale i predstavnice Razvojne agencije VIDRA, M SAN grupa i e-kupi. Predstavnica tvrtke Keramika Modus i Stjepan Božić, svjetski prvak u boksu i vlasnik Adrenalin parka na Zrću, iznijeli su svoje vizije razvoja turizma i korištenja turističkih potencijala.

Na kraju rada, o orahovačkom  jezeru, gradu Ružica i drugim turističkim lokacijama  Orahovice, te manifestacijama, nazočne je upoznala Lana Jurkin predstavnica Grada Orahovice i Turističke zajednice. Govoreći o smjernicama turističkog razvoja aktualne gradske vlasti, navela je razvoj sportsko-rekreacijskog turizma za kojeg postoje svi prirodni resursi. Uz čistu prirodu i gostoljubivost domaćeg stanovništva neizbježno je razvijati eno-gastro turizam, a zbog raznovrsne ponude zabavnih sadržaja u ljetnoj sezoni kao i u ostatku godine, Jurkin je istaknula važnost organizacije manifestacija.

Ljepota orahovačkog kraja i turistički potencijali, nikoga od gostiju nisu ostavili ravnodušnim, a oni su imali prigodu razmijeniti znanja i iskustva stečena višegodišnjim radom u djelatnosti turizma. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-24-PlivackiKlub{/gallery}