Orahovačke male rukometašice osvojile turnir „Pave Vukelić Pajo“

2018 04 28 MiniRukomet068

Ženski rukometni klub ”Orahovica” organizirao je povodom Dana grada Orahovice, četvrti memorijalni turnir u mini rukometu ”Pave Vukelić-Pajo” za djecu 2008. godište, u sjećanje na preminulog brigadira Hrvatske vojske u mirovini, Paju Vukelića. Na turniru je sudjelovalo šest ekipa i to  ekipe ŽRK Tvin 1i Tvin 2 Virovitica, RK „Valpovka“ Valpovo, RK „Slavonka“ Nova Gradiška, ŠR „Dejan Krtolica“ Slavonski Brod  te domaćin ŽRK „Orahovica“.

Sve rukometašice, trenerice i publiku, pozdravili su predsjednica ŽRK Orahovica Ljiljana Borić, Antun Blažević, u ime jednog od organizatora turnira, Županijskog rukometnog saveza, te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Orahovice Igor Hozić.

Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, otvarajući turnir poželjela je svim ekipama dobrodošlicu u Orahovicu i kazala:

„ Zahvaljujem se članovima Županijskog rukometnog saveza i ŽRK Orahovica na inicijativi i organizaciji turnira u spomen na našeg Paju, kako nikada ne bismo zaboravili one koji su puno dali za našu Orahovicu i našu Hrvatsku. Pozdravljam i Anu Vukelić, kćerku našeg Paje koja nam svake godine daje potporu u organizaciji turnira“. Poželjela je svima ugodan boravak u gradu, u igrama fer play i dobre rezultate i proglasila turnir otvorenim.

Ekipe na turniru igrale su u dvije skupine, iz kojih su prvakinje igrale finale, a drugoplasirane za treće mjesto. Male orahovačke rukometašice igrale su velikim srcem i u finalu pobijedile ekipu Tvin 1. U utakmici za treće mjesto „Valpovka“ je golom razlike pobijedila ekipu Slavonskog Broda.

Pobjednice 4. Memorijalnog turnira ”Pave Vukelić Pajo” su rukometašice Orahovice,  drugo mjesto pripalo je ekipi Tvin1, treća je „Valpovka“, četvrto mjesto osvojila je ekipa iz Sl. Broda, peta je „Slavonka“ iz Nove Gradiške i posljednja, šesta, ŽRK Tvin 2. Medalje za prva tri mjesta uručila je gradonačelnica Petin, a pojedinačne nagrade, za najbolju petorku turnira i najmlađe igračice turnira, uz gradonačelnicu Petin nagrade je uručio i Antun Blažević, predsjednik Županijskog rukometnog saveza. Najboljom vratarkom  turnira proglašena je Lana Potalec, Lea Kolar najbolji strijelac, i najboljom igračicom turnira proglašena je Evelin Grubić. U najboljoj petorci turnira su: Ela Hajmaši Tvin 1, Mia Benačić „Slavonka“, Kiara Harkanovac „Valpovka“, Nika Batinić Sl. Brod i Ana Kosanović Tvin 2. Najmlađe igračice turnira su Marta Batrać ŽRK Orahovica, Antonela Donković „Slavonka“, Fani Katunović „Valpovka“, Tea Lucić Brod, Gabrijela Šermeni Tvin 1 i od svih najmlađa rukometašica, 2012. Godište, Antonela Blažević Tvin 2.

Uručivši medalje gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalila je organizatorima, predsjednici i trenerici ŽRK Orahovica Ljiljani Borić i Andrijani Rukavina te predsjedniku ŽRS Antunu Blaževiću i ekipama u organizaciji i realizaciji Memorijalnog turnira „Pave Vukelić Pajo“,četvrtu godinu za redom, povodom Dana grada Orahovice. Čestitala je pobjednicama i svim ekipama na izvrsnoj pokazanoj igri, a posebno je zahvalila i čestitala najmlađim orahovačkim rukometašicama koje su osvajanjem turnira na najljepši način svom gradu čestitale  rođendan. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-28-MiniRukomet{/gallery}