Održana Godišnja skupština ŠRK „Šaran“

2018 04 15 SRD Saran001

Godišnju izvještajnu Skupštinu, 15. travnja 2018., održali su članovi ŠRK „Šaran“ Orahovica, u ribičkom domu u Duzluku. Uz članove kluba, nazočni su bili gradonačelnica Orahovice  Ana-Marija Petin i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Igor Hozić, te predstavnici ŠRK „Klen“ Čačinci.
U prošloj godini ribiči su organizirali veliki broj radnih akcija i službenih natjecanja, rekao je u izvješću o radu za 2017. godinu, predsjednik Stanislav Sikora. Članovi kluba radili su na sanaciji prilazne ceste i objekta, uređivali su obalu jezera, poribljavali vodu i bili sudionici gradskih manifestacija, te suorganizatori prošlogodišnje Fišijade.

Veći dio raspoloživih sredstava u iznosu od 20 tisuća kuna u prošloj godini klub je dobio iz gradskog Proračuna, a na kraju godine raspolagali su s nešto manje od sedam tisuća kuna.  Vrlo dobre rezultate članovi ŠRK ostvarili su na čak 23 natjecanja, a posebno su ponosni na kadetkinje koje su se s prvenstva Hrvatske vratile s osvojenim 8. mjestom.

Iznoseći zadatke iz plana rada za tekuću godinu, predsjednik Sikora istaknuo je rad s omladinskim kategorijama i angažiranje na pomlađivanju kluba, daljnju brigu oko jezera, početak radova na rekonstrukciji krova  na ribičkom domu, sudjelovanje u natjecanjima i organiziranje natjecanja.

Predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić, pohvalio je rad kluba, a posebno rezultate koji su ostvareni u natjecanjima omladinskih kategorija. Istaknuo je kako će zajednica u ovoj godini za rad kluba osigurati veći iznos nego je bio ranijih godina.

Pohvalnim riječima o radu ŠRK „Šaran“, obratila se i gradonačelnica Orahovice, Ana-Marija Petin:
– „Lijepo je čuti koliko se borite za svaku kunu i koliko štedite za investicije koje želite odraditi. Grad Orahovica pomoći će vam da ovaj objekt sačuvate od propadanja jer to nisu  veliki iznosi a vi kao klub to zaslužujete. Ponosni smo na svaki vaš osvojeni pehar i medalju, vašu uspjeh je i naš uspjeh. Mislim da Grad Orahovica prijašnjih godina nije dovoljno valorizirao vaš uspjeh i mi ćemo tu praksu promijeniti. Vi ste postizali odlične rezultate na prvenstvima Hrvatske i to zaslužuje svaku pohvalu.

Gradonačelnica Petin pozvala je ribiče da se s prijedlozima koji doprinose razvoju ribičkog sporta na području grada, jave u Gradsku upravu, kako bi ih, na dobrobit svih, zajedno rješavali.  (G.J.V.)

2018 04 15 SRD Saran001

2018 04 15 SRD Saran001