Održana godišnja izvještajna Skupština Društva ratnih veterana „Hrvatski domobran“ ogranak Orahovica

2018 04 28 Domobrani002

U petak, 27. travnja 2018. , članovi Društva ratnih veterana „Hrvatski domobran“ ogranak  Orahovica, održali su godišnju izvještajnu Skupštinu, kojom su obilježili  i 25 godina od osnivanja. 

Predsjednik Udruge, Stjepan Dujmić podnio je kratko izvješće o radu u kojem je istaknuo prisustvovanje komemoracijama u Čaglinu, Bleiburgu, Crnom Potoku, Slatini, Požegi, Voćinu i Slatinskom Drenovcu. Pored toga sudjelovali su i na skupštinama udruga u susjednim gradovima i općinama, a slične aktivnosti provodit će i u ovoj godini. Kazao je Dujmić i da su prošle godine završili spomenik u Klancu, čime su stvorili mogućnost   odavanja počasti poginulim i ubijenim domobranima, te je zahvalio sponzorima i Gradu Orahovici na pomoći u novcu i materijalu.

Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata i udruga iz Valpova i Našica, skupštini je nazočio i dopredsjednik Središnjice društva ratnih veterana „Hrvatski domobran“, Željko Tomašević. Zamjenik gradonačelnice, Dalibor Fofonjka, čestitao je vodstvu udruge na dosadašnjem radu i čuvanju uspomene na pripadnike domobranske vojske, te svima poželio još puno uspješnih aktivnosti. (G.J.V.)

2018 04 28 Domobrani002