Održan Zbor građana MO „Merkur“ – građani ukazali na probleme i pohvalili aktualnu vlast

2018 04 17 ZG Merkur003

Zborom građana Mjesnog odbora Merkur, održanog 17. travnja 2018. u Velikoj gradskoj vijećnici u Orahovici, kojem su uz predsjednika Vladu Karakaša i građane koji žive na području MO Merkur, nazočile gradonačelnica i pročelnica JUO Grada, Ana-Marija Petin i Marija Šafer, nastavljena je dobra praksa aktualne vlasti neposrednog kontakta s građanima, koji su najpozvaniji ukazati na probleme koje ne mogu sami riješiti, a izravno utječu na kvalitetu života.

Česta puknuća vodovodnih cijevi, problem neodržavanja kanala, plavljenja podruma i garaža od oborinskih voda, problemi su građana koji žive u ulicama na Merkuru. Ukazano je na neuređene zelene površine nakon završenih radova HEP-a u Ulici kralja Zvonimira, stare telekomunikacijske instalacije. Ponovljen je i dugogodišnji problem stanovnika koji žive uz nerazvrstanu cestu, bivši „Vinkovićev sokak“, u srednjoj Orahovici.

Gradonačelnica Petin nazočne građane je iscrpno upoznala s planovima na izgradnji i održavanju vodovodne mreže u gradu, ističući sredstva od 700.000,00 kuna koje su Hrvatske vode namijenile za te radove, uz dodatnih 1,5 milijun kuna koje će omogućiti ugradnju mjernih stanica kojima će se riješiti problem puknuća cijevi. Kazala je da je uređenje nerazvrstane ceste velik i skup zahvat koji će se rješavati etapno, ali da uređenje samog kanala zahtjeva prioritetno rješavanje.

Uz isticanje problema, građani su i pohvalili rad gradske vlasti, ponajprije u organizaciji rada zimske službe, kao i sazivanju zbora građana, koji im daje mogućnost izravnog iznošenja problema čelnicima Grada. Prihvatili su i izvješće o radu Mjesnog odbora u prošloj godini u kojem je predsjednik Karakaš naveo organiziranje radnih akcija na nerazvrstanoj cesti na Merkuru, kupnju sprave za vježbanje udruzi „Jaglac“ i akcije na uređenju staza u dvorištu udruge. Prošle godine su sudjelovali u malonogometnom turniru u organizaciji Grada i u prikupljanju popisa starih i bolesnih osoba kojima je potrebna pomoć u kući.

Na kraju, gradonačelnica Petin je zahvalila građanima na odazivu i aktivnom sudjelovanju te najavila zajednički sastanak početkom jeseni, na kojem će analizirati izvršene radove. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-04-17-ZG-Merkur{/gallery}