UHBDDR Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. održala godišnju skupštinu

2018 03 17 UHBDDRPPO006

I  u dane vikenda nastavljeno je održavanje godišnjih izvještajnih skupština, a u Zdencima je, 17. ožujka održana skupština UHBDDR Policijske postaje Orahovica 1990.-1991., pod predsjedanjem Roberta Kuzmića, u nazočnosti članova, predstavnika Udruga iz Domovinskog rata i gostiju, među kojima je bio i zamjenik gradonačelnice grada Orahovice, Dalibor Fofonjka.

U opširnom izvješću o radu, predsjednik Kuzmić je podsjetio na sve aktivnosti koje je udruga provodila u prošloj godini, te istaknuo rad na rješavanju statusnih i drugih prava članova. Zbog boljeg upoznavanja i razumijevanja odredbi novog Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, održano je nekoliko predavanja. Na inicijativu Udruge prošle godine je Ante Grabovac dobio godišnju nagradu općine Zdenci. Prijedlog za dodjelu odlikovanja Reda kneza Domagoja s ogrlicom, članu udruge Mirku Sekuliću u postupku je rješavanja u Ministarstvu hrvatskih branitelja, te je započet postupak rješavanja Spomen plakete Vukovar 91. za Antonija Marunicu.

Udruga je protekle godine, rekao je predsjednik Kuzmić, pomagala članovima u rješavanju zahtjeva, žalbi, u ostvarivanju različitih prava, izvršila je pripreme za izgradnju spomen obilježja poginulom policajcu Josipu Jurencu u Paušincima. Članovi udruge obilježili su godišnjice poginulih suboraca, sudjelovali u obilježavanju značajnih datuma i blagdana na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini. U izvještajnom razdoblju udruga je ostvarila primjerenu suradnju s nadležnim  Ministarstvom, gradom Orahovica i općinama Čačinci, Zdenci i Crnac, od kojih je imala pomoć u provođenju projekata i aktivnosti, na čemu je predsjednik Kuzmić zahvalio.

I u tekućoj godini udruga nastavlja s angažiranjem u vođenju aktivnosti za priznavanje statusa članovima koji ih do sada nisu ostvarili, te kontinuiranim informiranjem i pružanjem pomoći hrvatskim braniteljima u ostvarivanju prava kroz novi Zakon, kazao je predsjednik Kuzmić iznoseći program aktivnosti za 2018. godinu.  Udruga će intenzivirati rad u suradnji s općinom Čačinci na izgradnji spomen obilježja poginulom policajcu Josipu Jurencu, poduzeti aktivnosti na projektu „Jake snage MUP-a“- Policijska postaja Orahovica u Domovinskom ratu, obilježiti blagdane, sudjelovati u obilježavanju dana grada i triju općina, obilježiti godišnjice pogibija hrvatskih branitelja i policajaca te datume stradavanja branitelja i civila u Domovinskom ratu od Četekovca do Vukovara.

Nakon gostiju koji su izrazili čestitke na uspješnom radu, u ime gradonačelnice Ana-Marije Petin i grada Orahovice, nazočne na skupštini je pozdravio zamjenik Dalibor Fofonjka, koji je i ovom prigodom ponudio pomoć Grada Orahovice u svim aktivnostima i projektima:

.“Hrvatski branitelji nisu predstavnici jedne političke opcije,naša opcija stoji uz vas i pružit ćemo vam priliku da odradite sve što ste na ovoj skupštini dogovorili. Želim vam uspješan rad i dobru suradnju s Gradom Orahovica“, kazao je Fofonjka. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-17-UHBDDRPPO{/gallery}