Orahovački kuhari vrijedni i skromni

2018 03 14 Kuhari005

Deveta izvještajna skupština Udruge kuhara grada Orahovice,održana je sinoć pod predsjedanjem Dražena Šafara, a uz članove udruge skupštini je nazočio  zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka.

Predsjednik Šafar  je na početku podnošenja izvješća  o radu udruge u prošloj godini, zahvalio članovima kuharima, na uloženom vremenu i radu u realizaciji  brojnih aktivnosti u gradu i na natjecanjima  na kojima su izvan grada i granica Hrvatske pronosili ime Orahovice. Izvješće je ispunjeno susretima i natjecanjima; od sudjelovanja na Međunarodnom danu palačinaka u BiH, natjecanju učenika u Goraždu u BiH, gdje su osvojili prvo mjesto,   Međunarodnom  natjecanju slastičara, Međunarodnom natjecanju „Zlatni orah“ u Orahovici,  sudjelovanju u projektima osnovnih i srednjih škola na nivou Županije i Hrvatske, Hrvatskom kuharskom kupu „Kuhajmo slavonski“ u Slavonskom Brodu i „Zlatna jabuka“ u Vinkovcima, Renesansnom festivalu u Koprivnici, radionici proizvodnje suhomesnatih proizvoda u Borovu, obilježavanju Svjetskog dana kuhara u Pitomači i Požegi, na Orahovačkoj kestenijadi, Večeri bosanske kuhinje kojoj su i organizatori u Orahovici, na Kolačijadi u Voćinu…  Uz učenike orahovačke srednje škole, imena koja se ponavljaju na svim susretima i natjecanjima su Dražen Šafar, Zoran Putniković, Danira Vinković i Sandra Jadek.

Zoran Putniković nazočne je upoznao s financijskim izvješćem, koje je primjer izuzetno aktivnog rada i postizanja velikih uspjeha s malo novca. Uz 6 tisuća kuna koje je udruga u prošloj godini ostvarila iz proračuna Grada i donacije Turističke zajednice, ostvarila je udruga i 16 tisuća kuna donacija, ukupno za cijelu godinu nešto više od 22 tisuće kuna. Za sudjelovanje u svim aktivnostima i za redovan rad udruge utrošili su 20 tisuća kuna.

 Izvješća su prihvaćena, kao i plan rada i financijski plan koje je iznio predsjednik Šafar. Za tekuću godinu uz već odrađene aktivnosti, pobrojao je sudjelovanje u svim  značajnim natjecanjima u kojima su sudjelovali i prošle godine, kao i sudjelovanje u manifestacijama u gradu Uskrsni doručak, i Uskrs s Podravkom koji će biti organiziran u Domu za stare i nemoćne „Vedri dani“ u Orahovici, organiziranje trećeg Međunarodnog natjecanja „Zlatni orah“, sudjelovanje u otvaranju Turističke sezone na Jezeru, organizirat će večer Dalmatinske kuhinje u Orahovici i Božić s Podravkom što će biti humanitarna akcija.

Članovima Udruge kuhara grada Orahovice, na uspješnom radu, velikom angažiranju  na promociji gastronomije i suradnji sa srednjom školom kroz rad s učenicima koji se školuju za vrijedno zvanje kuhara, čestitao je zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka. Poželio je nastavak dobre suradnje udruge i Grada te obećao potporu  orahovačkim kuharima i u ovoj godini. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-14-Kuhari{/gallery}