Domagoj Čačinović novi zapovjednik DVD Dolci

2018 03 18 DolciDVD012

Redovnu godišnju skupštinu 18. ožujka održalo je DVD Dolci, uz nazočnost velikog broja članova, predstavnika vatrogasnih društava iz Feričanaca, Nove i Stare Jošave, Orahovice i Crkvara, predsjednika VZ Orahovica Marija Gubeljaka, zamjenika gradonačelnice Orahovice Dalibora Fofonjke, ravnatelja SŠ Stjepan Ivšić Zorislava Milkovića i drugih gostiju. 

Predsjednik DVD Dolci Samir Božičević u izvješću o radu, podsjetio je nazočne na skupštini o desetljeće dugom zahtjevnom i skupom  poslu renoviranja i uređenja vatrogasnog doma, pri čemu su imali  financijsku pomoć tadašnje gradske i županijske vlasti i Vatrogasne zajednice Orahovica i u što su uložili brojne dane rada kroz radne akcije, radeći i na uređenju doma  i pripremnim radovima za izgradnju kuće oproštaja u selu. Završne radove na zgradi vatrogasnog doma odradili su u suradnji s aktualnom gradskom vlasti. Istaknuo je predsjednik Božičević da su dolački vatrogasci kroz povijest dugu 90 godina, surađivali sa svim lokalnim i državnim vlastima i uvijek radili na dobrobit Dolaca. Prvi put prošle godine organizirali su Božićno darivanje 50-oro djece koja žive u selu i u suradnji s MO Dolci i nogometnim klubom organizirali prigodne zabave. Na kraju je kazao da će DVD i dalje činiti sve što može za dobrobit sela i svih mještana, te da će to biti još dugo, jer na sreću, mladi u Dolcima pokazuju veliko zanimanje za rad u vatrogastvu.

U izvješću operative koje je podnijela zamjenica zapovjednika društva, Ivana Čižić, navedeno je da požara u Dolcima u prošloj godini nije bilo, ali su intervenirali na požaru na otvorenom zajedno s orahovačkim vatrogascima. Sudjelovali su u dječjoj vatrogasnoj ligi i na općinskom natjecanju u Velikom Rastovcu, organizirali dežurstvo u vrijeme žetve, te sudjelovali u radnim akcijama čišćenja okoliša. Prošle godine DVD Dolci suradnjom Grada Orahovice i Vatrogasne zajednice dobilo je 3 protupožarna aparata i tri interventna odijela.

Plan rada društva u ovoj godini, obuhvaća projekt uređenja potkrovlja zgrade doma i legalizaciju, izgradnju dječjeg igrališta, izgradnju nadstrešnice za cisternu, staru crpku i kamion. Predsjednik Božičević iznošenjem plana rada istaknuo je potrebu uređenja krova stare zgrade škole ili njezino rušenje, kako ne bi bila opasnost za djecu i ljude, istakao potrebu izgradnje staze i kanalizacije. Zahvalio je svim članovima društva, mještanima, Mjesnom odboru i aktualnoj vlasti u Gradu na radu i pomoći i najavio proslavu 90 – og rođendana društva krajem ljeta.

Budući Mario Gubeljak obnaša dužnost predsjednika VZ Orahovica, na skupštini je za novog zapovjednika izabran Domagoj Čačinović, koji je iznio plan rada za 2018. godinu. U njemu, naveden je nastavak  aktivnosti u radu s djecom i mladima, školovanje, nabava tri ženske vatrogasne odore i 4 radna odijela.  

Na skupštini je predsjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak uručio uvjerenja o osposobljenosti za zvanje vatrogasac Tomislavu Čačinoviću i Toniju Sitaru, a uvjerenje za zvanje vatrogasac I klase predao je Matiji Čačinoviću i Domagoju Čačinoviću.

Zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, čestitajući na radu društva, među ostalim je rekao, kako će grad pomoći da u ovoj godini bude uređeno potkrovlje zgrade doma, dječje igralište i uređen okoliš doma, ali da se bez novca EU stara škola neće moći urediti. Također je rekao da je potrebno  urediti i objekt NK Došk kao i staze, te da će se dobrom suradnjom s Gradom Orahovica realizirati dio planiranih aktivnosti. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-03-18-DolciDVD{/gallery}