Proglašeni sportaši za 2017. godinu grada Orahovice

2018 02 06 NajSportas001

Sinoć je u višenamjenskoj dvorani u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Orahovice, održana svečanost proglašenja najboljih sportaša, pod nazivom „Sportaš godine“, na kojoj su uručena priznanja najboljim sportašicama i sportašima grada Orahovice za 2017. godinu. Priznanja su dodijeljena u četrnaest kategorija.

Za najboljeg sportaša Grada u seniorskoj konkurenciji, nagradu je primio prvotimac Papuka Tomislav Bušljeta. Najboljom sportašicom u kategoriji od 13 do 18 godina proglašena je Lana Marinić, a u istoj kategoriji kod dječaka najboljim je proglašen Petar Vrkić.

Najperspektivniji sportaši mlađih dobnih kategorija do 13 godina su: Karlo Jurjević, Eddy Yahya, David Kalem, Patrik Barić, svi članovi  ŠN Papuk Orahovica i Dragan Tomić iz NK Došk  Dolci.

Lea Maričić članica muške ekipe ŠN Papuk, Tena Rukavina, Nina Tikvan, Lara Petin i Helena Zeman sve članice ŽRK Orahovica, najperspektivnije su sportašice mlađih dobnih kategorija do 13 godina.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji je RK Orahovica, a najbolja mlada ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa ŠN Papuk U8.

Nagradu za najbolju mladu ekipu u ženskoj konkurenciji, primila je  ekipa mlađih kadetkinja ŽRK Orahovica. Borna Katić najbolji je sportaš koji se natječe u klubovima izvan Grada Orahovice, a najbolja sportašica u istoj kategoriji  je Hrvatska  reprezentativka, nogometašica  Martina Šalek.

Zoran Ugljanac, trener RK Orahovica, ponio je nagradu za najboljeg trenera u gradu Orahovica, a za najboljeg sportskog djelatnika izabran je Vlado Karakaš iz NK Papuk.

Godišnja nagrada za razvoj sporta u gradu, uručena je obitelji  Jurjević, dok je nagrada za životno djelo u sportu,  posthumno dodijeljena Dragutinu Vargi.

Prvotimac Papuka Tomislav Bušljeta, zahvalio je na nagradama i proglašenju, te poželio da i u buduće postižu vrijedne rezultate. (G.J.V.)