Počinje kampanja za promociju natječaja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Vlasnici OPG-a već su na web stranici Grada Orahovice mogli pročitati informaciju o ovom natječaju, a sada samo podsjećamo da su Prihvatljivi korisnici za dodjelu potpore:

– poljoprivredna gospodarstva do 49 zaposlenih,

– ekonomske veličine od najmanje 1.000 eura,

– upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja Zahtjeva za potporu,

– koja pokreću novu nepoljoprivrednu djelatnost u ruralnom naselju s najviše 5.000 stanovnika,

– organizacijski oblik:  Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, Obrt i – Trgovačko društvo (isključujući društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela)

Prihvatljivi sektori su:

  1. a) prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaja proizvoda (koji nisu dio Priloga I UFEU),
  2. b) pružanje usluga u ruralnim područjima: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge,
  3. c) turizam u ruralnom području
  4. d) tradicijski i umjetnički obrti
  5. Prijavu za sudjelovanje na radionicama za potencijalne korisnike Mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., možete izvršiti putem

poveznice za M6

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice i za potencijalne korisnike mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Potencijalni korisnici se za sudjelovanje na radionicama mogu registrirati putem poveznice

poveznice za M4.