Srednjoj školi S. Ivšić Orahovica prošao vrijedan projekt u Ministarstvu poljoprivrede

2018 01 12 SrednjaSkola001

U srijedu 13. prosinca 2017. godine u Ministarstvu poljoprivrede potpisano je 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. vrijednih 13 milijuna kuna. Između ostalih koji su dobili sredstva je i Srednja škola Srednja škola Stjepan Ivšić iz Orahovice koja je partner nositeljima projekta srednjim školama Stjepana Sulimanca Pitomača i Marka Marulića Slatina.

Prilikom raspisivanja Javnog poziva bilo je osigurano 5 milijuna kuna, no zbog velikog interesa škola i jako puno prijavljenih odličnih projekata osiguralo se dodatnih 8 milijuna kuna pa sve to ukupno iznosi 13 milijuna kuna.

Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Srednja škola „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice potpisale su ugovor s Ministarstvom poljoprivrede o opremanju poljoprivrednih praktikuma u iznosu od 982.894,86 kuna. Kroz projekt „Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske“ Srednja škola iz Pitomače će nabaviti traktor i priključne strojeve (557.109,79 kn), a srednja škola Orahovica će podići plastenik i voćnjak te opremiti cvjećarski, voćarski i vinogradarsko-vinarski praktikum (371.785,07 kn).

Projekt traje 8 mjeseci i u njega su uključeni članovi projektnog tima iz škole: Danijel Stojković, Kristina Horvat Vargović, Mirko Kufner, Snježana Konopek, Lidija Mikičević, Nevenka Matković i Zorislav Milković.