Liječnici specijalisti u orahovačkom Domu zdravlja rade dva puta mjesečno

2018 01 10 Lijecnici002

Zdravstvena zaštita  postala je dostupnija svim građanima koji su upućeni na orahovački Dom zdravlja. Višemjesečne aktivnosti gradonačelnice Ana-Marije Petin, kojima je dokazivala nadležnim ustanovama da i stanovnici orahovačkog područja  imaju pravo na veći standard u zdravstvu, rezultirale su redovnim dolaskom liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica.

Prema za sada iskazanim potrebama pacijenata, koji se u Domu zdravlja upisuju za pregled,  u mjesecu siječnju  oba liječnika, dr. med. spec. internist, subspec. gastroenterolog Simić i dr. med. spec. urolog Karlović, imaju dva radna dana u orahovačkom Domu zdravlja. Pacijenti saznanje o točnim datumima rada liječnika specijalista dobivaju kod svog obiteljskog liječnika kada podižu i uputnicu za specijalistički pregled.

Grad Orahovica je ove godine za javne potrebe u zdravstvu odredio ukupno 110.000,00 kuna proračunskog novca, od kojih je 60.000,00 kuna namijenjeno za sufinanciranje specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. Iznosom od 50.000,00 kuna Grad u 2018. godini sufinancira rad hitne medicinske pomoći. (G.J.V.)