Donacija računala socijalno ugroženoj djeci

2018 01 05 DonacijaRacunala002

Na inicijativu predsjednice Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Putokaz“ i vijećnice Gradskog vijeća Grada Orahovice, Suzane Đebro Maričić, organiziran je projekt donacije računala djeci iz socijalno ugroženih obitelji s područja bivše općine Orahovica što uz Orahovicu i prigradska naselja još obuhvaća i mjesta općina Crnac, Čačinci i Zdenci.

Računala su donacija grada Orahovice, a gospođa Đebro Maričić, koja je ujedno i profesorica toj djeci u Orahovačkoj srednjoj školi Stjepan Ivšić, rekla je kako će računala biti od velike pomoći i puno značiti za djecu jer su iz obitelji koja nemaju sredstava za nabavu računala koja su u današnje vrijeme informatičkog napretka sastavni dio svakog doma te će im pomoći i u obrazovanju.

Gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin prihvatila je ovu ideju te se zahvalila Suzani i svima koji su pomogli u ovom projektu:

– „Ova donacija je pokazatelj kako se nova gradska vlast brine o svim svojim građanima pa i onim najmlađima. Nadam se da će ova računala biti od pomoći djeci koja pohađaju našu srednju školu Stjepan Ivšić.“ – rekla je gradonačelnica.

2018 01 05 DonacijaRacunala005