Edukativni seminar za turističke pratitelje – vodiče po zaštićenim područjima prirode u Virovitičko-podravskoj županiji

tzvpz logo

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, organiziraju Edukativni seminar za turističke pratitelje – vodiče po zaštićenim područjima prirode u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na području Virovitičko-podravske županije nalaze se i dva područja prirode koja su zbog niza osobitih vrijednosti uvrštena na UNESCO-vu listu: Papuk (Park prirode Papuk – UNESCO svjetski geopark) i Drava (UNESCO Prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav) – na tim područjima evidentirano je približno 1300 vrsta flore i faune što čini gotovo 1/3 ukupnog nacionalnog fonda. Cilj ovog programa je edukacija vodiča – pratitelja koji će posjetiteljima moći kvalitetno interpretirati ukupnu bioraznolikost i pojedinačne prirodne vrijednosti.

Edukativni seminar će se održati tijekom listopada i studenog ove godine u peterodnevnom programu (dvodnevni teoretski dio, dvodnevni terenski dio, jednodnevni program završnog ispita), a o detaljnom rasporedu polaznici će biti pravovremeno obaviješteni.

Sve troškove edukativnog seminara snose organizatori.

U prilogu je prijavnica kojom će polaznica – polaznik potvrditi svoje sudjelovanje u edukativnom seminaru.

TZVPZ-Edukacija-Prijavnica.docx