Vatrogasni aparati DVD-ima Dolci, Crkvari, Nova i Stara Jošava

2017 08 31 Vatrogasci008

Pod predsjedanjem Maria Gubeljaka, sinoć (31.08.) je održana Sjednica Predsjedništva, zapovjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Orahovica, na kojoj je nazočila i orahovačka gradonačelnica Ana Marija Petin. Tijekom jednosatne sjednice, čelnici Vatrogasne zajednice razgovarali su o prijavama kandidata u Savjet vatrogasne mladeži VZŽ, prijavama kandidata za obuku u simulatoru plamenih udara, te prijavama kandidata za osposobljavanje za zvanja vatrogasac, vatrogasac prve klase, vatrogasni dočasnik i vatrogasni dočasnik prve klase. Nazočni čelnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Crkvara, Nove i Stare Jošave te Dolaca dobili su rok do ponedjeljka 04. rujna, kako bi zainteresirane vatrogasce prijavili na navedene obuke.

Na koncu sjednice gradonačelnica Ana Marija Petin uručila je predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava Crkvari, Dolci, Stara i Nova Jošava po tri vatrogasna aparata, a odluku je pojasnio Zapovjednik DVD Orahovica Robert Orina:

– „Donijeli smo Odluku, zajedno s čelnicima Grada Orahovice, o donaciji po tri vatrogasna aparata, vatrogasnim društvima koja su slabo ili nikako opremljena. Vjerujem kako će ovi aparati koristiti u daljnjem radu naših društava.“ – rekao je Orina.

Gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin, uručila je potom vatrogasne aparate, uputivši zahvalu svim dobrovoljnim društvima orahovačkog kraja:

– „Zahvaljujem se na dosadašnjem trudu i zalaganju oko DVD-a. U meni kao gradonačelnici uvijek ćete imati prijatelja i suradnika. Moji kolege i ja pokušat ćemo uložiti puno više sredstava nego do sada, kako bi što bolje bili opremljeni i to za za sve situacije koje se mogu dogoditi“ – rekla je Gradonačelnica te nadodala:

– „U planu je osnivanje JVP. Osnivanje bi trebali odraditi zajedno u suradnji sa susjednim općinama Čačinci, Zdenci i Crnac. Ovaj posao odrađujemo isključivo radi financiranja, jer JVP financira država, pa bi sredstva koja ostanu bila usmjerena u vaše daljnje opremanje. Posao je dug i težak, no pokušati ćemo to odradili na dobrobit svih vatrogasaca našeg područja“.

Na kraju Sjednice gradonačelnica se još jednom zahvalila na požrtvovnosti i hrabrosti, orahovačkim vatrogascima Bernardu Gajšeku i Darku Šrameku, koji su prije dva tjedna sudjelovali u gašenju požara u Dalmaciji. (www.radioorahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2017/Vatrogasci2017-08-31{/gallery}