U DVD-u Orahovica održana sjednica zapovjedništva Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

Vatrogasci2017 09 05 001

U utorak 5. rujna 2017. održana je sjednica zapovjedništva Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije na kojoj je održana prezentacija nove aplikacija za upravljanje vatrogasnim intervencijama (UVI).

– „Aplikaciju je napravila Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje kako bi olakšali vođenje i upravljanje vatrogasnim intervencijama na području županije, a na sjednici su bili predstavnici svih Društava iz VPŽ kako bi bili upućeni u rad s aplikacijom i njenim korištenjem na terenu.“ – rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica Robert Orina objasnio je kako je UVI online aplikacija u koju će se unositi sve vatrogasne intervencije s našeg područja i biti će vidljive cijelom području županijske vatrogasne zajednice:

– „Također će na sjednici biti prijave kandidata za obuku u simulatoru plamenih udara, za specijalnost Rukovanje alatima za tehničke intervencije, isto tako za usavršavanje vatrogasaca Voditelja vatrogasne mladeži i za osposobljavanje razna zvanja.“ – rekao je Orina.

Nazočnima je dobrodošlicu poželjela gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin i zahvalila im se što su odabrali Orahovicu za održavanje svoje sjednice, te ponudila pomoć Gradske uprave u bilo kojem segmentu rada vatrogasne zajednice. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/VZ-VPZ{/gallery}