Predstavnici Grada u posjeti tvrtki Ciprijanović d.o.o.

Ciprijanovic012

Nastavljajući program obilaska  poduzetnika i upoznavanja  s problemima s kojima se susreću poduzetnici na području grada Orahovice, danas (06.rujna),  su gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik Dalibor Fofonjka, posjetili tvrtku Ciprijanović d.o.o., obiteljsku tvrtku koja je osnovana 1989.godine. Primile su ih  direktorica Karla Ciprijanović, te članice Uprave Marika Ciprijanović-Klanac i Antonija Jurjević.

Gradonačelnica Petin je rekla da razlog posjeta tvrtkama i gospodarstvenicima leži u želji da Grad i aktualna vlast učine sve što je u njihovoj moći kako bi omogućili zadržavanje i povećanje  proizvodnje, obostrano surađivali i zajednički iznalazili rješenja za probleme s kojima se poduzetnici susreću.

 – „Prvi potez smo učinili ulaskom u projekt preprojektiranja Poduzetničke zone II, kako bismo  mogli aplicirati  na  natječaje  Fondova  i  ostvariti  financijska  sredstva za uređenje potrebne infrastrukture“ – , kazala je gradonačelnica Petin i pojasnila da već sada tvrtka može  odrediti mjesto u Poduzetničkoj zoni, ukoliko imaju potrebu za prostorom.

– „U  Proračunu za 2018. godinu, planirat ćemo uvođenje poticajnih mjera  za poduzetnike u zapošljavanju, a također planiramo uvesti olakšice u plaćanju komunalne naknade i drugih obveza koje su u nadležnosti  Grada. Kako smo najavili i obećali, tako i radimo, sve u interesu razvoja poduzetništva“ – zaključila je gradonačelnica Petin.

Predstavnice Uprave Ciprijanović d.o.o.  upoznale su gradonačelnicu Petin i zamjenika Fofonjku s osnovnim podacima tvrtke koja se bavi proizvodnjom namještaja, masivom. Trenutno zapošljava  280 radnika, a tvrtka se nalazi u top 10 najznačajnijih gospodarskih čimbenika u Virovitičko-podravskoj županiji. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ih je 2011. godine proglasilo za „Najboljeg srednjeg poduzetnika u Hrvatskoj“. Osnovna orijentacija tvrtke je izvoz, a zahvaljujući fleksibilnosti u proizvodnji i širokoj paleti proizvoda tržište im je sigurno, što se ne može reći i za sirovinu, jer svi žele upravo hrastovinu. Čelnicima Grada su ukazali na problem sa širenjem pogona u Bjeljevini, problem s odvodnim kanalom koji je prijetnja pri svakim oborinama, kao i velikom problemu iznalaženja kvalificiranih radnika. 

Zamjenik gradonačelnice, Fofonjka, koji i sam dolazi iz realnog sektora, ponudio je suradnju Grada u rješavanju tih problema, smatrajući da se kroz srednju školu ali i razvoj Orahovice kao Sveučilišnog grada i ti problemi u skoroj budućnosti mogu riješiti. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/Ciprijanovic2017-09-06{/gallery}