Potpisan sporazum o suradnji Grada i Medicinskog fakulteta u Osijeku

Fakultet2017 09 06 053

Prošle godine u Orahovici je počeo radom  dislocirani Sveučilišni preddiplomski studij fizioterapije, Medicinskog fakulteta u Osijeku, a već u narednoj studentskoj godini, 2017./2018., bit će omogućen i upis na Sveučilišni diplomski studij fizioterapije. Sporazum o suradnji Fakulteta i Grada Orahovica, potpisali su u srijedu, 06.rujna,  prof.dr.sc. Aleksandar Včev  privremeni dekan Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer Osijek  i Ana-Marija Petin dipl.oec. gradonačelnica Orahovice.

Tom svečanom činu, uz gradonačelnicu i njezine suradnike, nazočio je  voditelj Ureda za nabavu, plan i analizu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Damir Šebo, ravnatelj Hrvatskog crvenog križa Osijek Denis Ćosić, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš,  ravnatelj Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica Zorislav Milković te predstavnici izvođača radova na zgradi Fakulteta.

Gradonačelnica Petin zahvalila je dekanu dr. Včevu na uloženim naporima da se u Orahovicu dislocira Sveučilišni studij fizioterapije, kazavši da:

– „Time naša mala sredina dobiva velike mogućnosti, a mladi,  mogućnost da visoko obrazovanje steknu bez velikih troškova“.

Također je najavila da je otvorenje zgrade Fakulteta planirano za 28. rujna, što znači da će studenti u novu studentsku godinu krenuti na vrijeme u novouređenom prostoru. Privremeni dekan Fakulteta dr. Aleksandar Včev, izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom razvoja tog projekta, neovisno o promjeni vlasti u Gradu, i istaknuo da će Sveučilišni diplomski studij fizioterapije u Orahovici biti jedini u kontinentalnom dijelu Hrvatske, budući su u još tri županije disperzirani preddiplomski studiji.

– „Sukladno je to viziji razvoja Orahovice u pravcu zdravstvenog turizma, jer će mladi po završetku studija moći imati i posao.“ – rekao je dr. Včev. Također je pohvalno govorio o suradnji s ambulantama u Slatini i Orahovici te s bolnicom u Našicama, koji su nastavne baze za izvođenje praktične nastave studenata.

– „Lijepo je da smo svi dobrom voljom učinili da Orahovica dobije što i zaslužuje.“ – zaključio je dr. Včev. Ravnatelj županijskog  Doma zdravlja Igor Fazekaš upoznao je predstavnike fakulteta o uređenoj dvorani za predavanja i prostoriji za profesore u orahovačkoj ambulanti, a ravnatelj orahovačke srednje škole Zorislav Milković, izrazio je nadu da će i orahovački gimnazijalci u narednim godinama pokazati interes za studij u Orahovici. Rečeno je da će uz dosadašnjih 60 studenata, ove jeseni u Orahovici studirati još 30 upisanih, što iziskuje nove potrebe za smještajem. Nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji, kojim su utvrđene obveze i odgovornosti potpisnika, sudionici sastanka zajedno su obišli novi prostor  zgrade Fakulteta u Orahovici. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/FakultetPotpisivanjeSporazuma2017-09-06{/gallery}