Orahovčanin Ivica Perković ponovo je razveselio Orahovčane

IvicaPerkovic005

Već 10 godina orahovčanin Ivica Perković, najmanje dva puta godišnje dovozi humanitarnu pomoć u Orahovicu, u Gradsku organizaciju Crvenog križa, koja sve dobiveno distribuira građanima u potrebi. Ova godina je izuzetna, jer je nakon „šlepera“ u mjesecu svibnju, novi istovaren danas, a već idućeg mjeseca g. Perković dovest će i treći šleper pomoći. Veliki broj francuskih državljana sudjeluje u dugo godina širenoj mreži humanitarne organizacije Fraternite Catalogne Croatie iz francuskog grada Perpignona, čija je predsjednica Joisette Roig. Izuzetno humanitarno osviještenim  ljudima koji žele pomoći i uz veliko povjerenje daruju sve što mogu i imaju, Grad Orahovica  je već ranije zahvalio javnim gradskim priznanjima.

– „Radimo potpuno volonterski već godinama, bez ikakve dobiti za nas, sretni što možemo pomoći sugrađanima ovdje u Orahovici. U Francuskoj smo stekli veliko povjerenje ljudi koji nam se svakodnevno javljaju sa željom da doniraju i godišnje prikupimo pokućstva,odjeće, obuće, dječjih igračaka i potrepština za školu, različite bijele tehnike, ortopedskih pomagala, bolničkih kreveta, za dva velika kamiona“, – kazao je Ivica Perković, ističući kako su u početku imali veliku pomoć dr. Pierra Cholatta i udruge „Liječnici na licu mjesta“.

Kolika je vrijednost pomoći koju već cijelo desetljeće u Orahovicu doprema g. Perković, govori i podatak da je orahovački Crveni križ drugi u Hrvatskoj po opremljenosti ortopedskim pomagalima. „ Za razliku od Hrvatskog Crvenog križa koji je prošle godine osnovao posudionicu ortopedskih pomagala. u  gradskom društvu  CK u Orahovici već deset godina funkcionira posudionica ortopedskih pomagala. Trenutno, od ukupno 150 bolničkih kreveta, 130 je u obiteljima koje imaju bolesne članove“, s ponosom je rekao  ravnatelj Crvenog križa Željko Kiš, zahvalan za nove pošiljke.

Dok su aktivisti Crvenog križa potpomognuti djelatnicima iz Javnih radova i Gradske uprave neumorno punili skladište dobivenim paketima, velikom humanitarcu orahovčaninu po porijeklu, Ivici Perkoviću i njegovoj supruzi Karmen, zahvalila je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

– „Teško je riječima izreći zahvalu za sve što ste učinili za našu i Vašu Orahovicu, dovozeći pomoć cijelo jedno desetljeće, ne tražeći  ništa za uzvrat. U ime Grada i svih naših žitelja, u čije  domove vrijedni aktivisti Crvenog križa dostavljaju artikle iz vašeg kontingenta pomoći, zahvaljujem od srca“, – rekla je gradonačelnica Petin.  Ravnatelj GD Crvenog križa Orahovica, Željko Kiš, upoznao je gradonačelnicu sa stanjem u kojem je skladište društva. Iznenađena ruševnim prostorom skladišta, gradonačelnica Petin je kazala:

– „Prostor ćemo urediti kako bismo spriječili daljnje propadanje, ali i stvorili kvalitetno okruženje u kojem će odgovarajuće biti smještena sva dopremljena pomoć”. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/IvicaPerkovic09-2017{/gallery}