Linjaku naslov u Orahovici

2017 09 24 SRK Saran001

U organizaciji ŠRK Šaran iz Orahovice, na jezerima u Duzluku, proteklog je vikenda održan 12. Kup Turističke zajednice u lovu ribe udicom na plovak. Po prvi puta je nastupilo čak sedam momčadi, iz Čačinaca, Zdenaca, Crnca, Voćina, Križnice te dvije momčadi iz Orahovice, koje su se natjecale na sva tri jezera.  Nakon četiri sata odličnog ribolova, najviše razloga za zadovoljstvo imala je trojka ŠRK Linjak iz Zdenaca, koja je osvojila prvo mjesto. Drugi su bili članovi prve momčadi ŠRK Šaran iz Orahovice, dok je treće mjesto pripalo ribičima Pastrve iz Voćina.

– „Lovilo se odlično, atmosfera na našim ribnjacima je uvijek lijepa, prijateljska, pa je tako bilo i danas. Zdenčani su se već profilirali kao vrhunski ribiči i to je poznato, pa im je i danas pripao zasluženi naslov. Grad će u budućnosti  više pažnje posvetiti tzv. malim sportovima, kao što je i sportski ribolov. Ovi ljudi su do sad učinili mnogo, zaslužuju da im se pomogne, prvenstveno oko izrade projekata za izradu nove table. Ukoliko uspijemo to riješiti, naravno preko strukturnih fondova, članstvo će se povećati, i klub će mati budućnost“ – rekao je zamjenik gradonačelnice Petin,  Dalibor Fofonjka, koji je najboljim pobjednicima i momčadima uručio medalje i pehare. Naslov najboljeg pojedinca na stazi pripao je Danijelu Voleniku, (ŠRK Šaran Orahovica), koji je za 4 sata ribolova, ulovio 6.500 grama natjecateljske ribe.

– „Uvijek je lijepo pobijediti u na domicilnoj vodi. Riba je odlično radila i ja sam samo iskoristio taj dan“ – rekao je pobjednik staze Danijel Volenik.

Nakon odličnog ribolova, svi sudionici 12. Kupa Turističke zajednice, nastavili su druženje u ribičkom domu uz ručak i piće. (www.radioorahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2017/SRK-Saran2017-09-25{/gallery}