330 učenika orahovačke osnovne škole danas su prvi put na klupama dočekali kompleti udžbenika

PrviDanSkole2017 001

Opremanje djece za početak školske godine uvijek je veliko opterećenje za roditelje i kućni budžet. Za  ovu školsku godinu jednu veliku brigu preuzeo je grad Orahovica, nabavom besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do osmog razreda.

Prvo jutro u školi najmlađim učenicima, prvašićima, kojih je 62, uz njihove učiteljice i ravnateljicu škole, dobrim su poželjeli  gradonačelnica Ana Marija Petin, njezin zamjenik Dalibor Fofonjka i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer. Uz knjige, radne bilježnice i omote, uručili su im i platnene vrećice za tenisice, a u toj prigodi gradonačelnica Petin je kazala da kompleti udžbenika nisu darovi, već iskazivanje vjere u najmlađe sugrađane:

– „Sigurna sam da ne griješim kada kažem da ćete biti odlični učenici, ne samo kroz ocjene, već i kroz prijateljstva koja ćete izgraditi u školi, pomagati prijateljima kojima vaša pomoć bude potrebna,  kroz slobodne aktivnosti kojima ćete se baviti i učiti kako postati vrijedni članovi naše zajednice, na ponos vaših roditelja, našega grada i države u cjelini. Na nama koji vodimo Grad je obveza realizacije obećanja da  vam omogućimo kvalitetu školovanja jednaku onoj kakvu imaju veće i razvijenije sredine“.

Gradonačelnica Ana Marija Petin, njen zamjenik Dalibor Fofonjka i pročelnica Marija Šafer podijelili su radost polaska u školu s  najmlađima i njihovim roditeljima, sretni što su doprinijeli da im prvi dan nastave bude radost a ne briga.

Grad  Orahovica  je iz  gradskog proračuna za kupnju udžbenika, radnih bilježnica i omota, izdvojio 191.000,00 kn. Uz  kupnju knjiga, gradska vlast se  pobrinula  i da putem donatora Zagrebačke banke,osigura platnene vrećice za prvašiće te da  osnovna škola u Orahovici dobije šest računala. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/1DanSkole2017{/gallery}