Turnir ulica i druženje MO pištana

U subotu su članovi Mjesnog odbora Donja Pištana iskoristili za održavanje Turnira ulica, povodom predstojećeg blagdana Velike Gospe. U turniru su sudjelovale četiri momčadi iz ulica Bana Jelačića, Stjepana Radića, Riječne ulice i ulice Radićev odvojak.

Discipline u kojima su članovi momčadi  pokazali sve svoje umijeće, znanje i spretnost, bile su  mali nogomet, potezanje užadi, bacanje kamena s ramena i kartaška igra “Bela”. Posebno natjecanje organizirano je za nježniji dio stanovništva Donje Pištane, a to je bilo pečenje kolača. Unatoč kiši koja je u poslijepodnevnim satima počela padati, nije bilo predaje natjecatelja, a pred mještanima Donje Pištane, gradonačelnice Ana-Marije Petin i njezinog zamjenika Dalibora Fofonjke,  koji su vatreno pratili natjecanja, nisu izostala uzbuđenja i neizvjesnost rezultata.

Na kraju je iz ruku gradonačelnice Petin, pobjednički pehar primio kapetan momčadi ulice Stjepana Radića. U malom nogometu pobijedila je momčad ulice Bana Jelačića, u potezanju užadi momčad ulice Stjepana Radića, u bacanju  kamena s ramena, ulica Bana Jelačića, u kartanju “bele”, ulica Stjepana Radića. Izuzetno teško bilo je stručnoj komisiji izabrati najuspješniji kolač, a u konačnici, slavu najuspješnijeg ponio je kolač ulice Bana Jelačića, kojega je ispekla gospođa Daliborka Kolert.

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, čestitala je pobjednicima i zahvalila mjesnom odboru i svima koji su sudjelovali i pomogli održavanju današnjeg sportskog nadmetanja u Donjoj Pištani.

{gallery}slike/turnir_pistana{/gallery}