OBILJEŽAVANJE 26. OBLJETNICE POGIBLJE HRVATSKOG BRANITELJA STJEPANA MLAKARA

U organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica obilježena je 26. obljetnica smrti simbola Domovinskog rata na orahovačkom području, Stjepana Mlakara. Tog kobnog jutra, 11.kolovoza 1991. godine za policijsku patrolu iz Orahovice postavljena je zasjeda.

Na cesti Humljani – Pušina svoj život položio je Stjepan Mlakar, dok su Franjo Sterle, iako teško ranjen, s 13 metaka od kojeg jedan još uvijek nosi kao bolnu uspomenu i Josip Jurković, nekim čudom lakše ranjen, preživjeli.

„Uvijek mi je čast izraziti veliko poštovanje prema hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za neovisnu i slobodnu nam Domovinu. Nikad ne smijemo dozvoliti da hrvatski branitelji padnu u zaborav niti da im se ruši njihov dignitet i dignitet Domovinskog rata. A mi svi zajedno moramo raditi na razvoju Republike Hrvatske kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna- poručila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, u nazočnosti obitelji Mlakar, suboraca, predstavnika policije s područja Virovitičko –podravske županije, izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zamjenika župana te načelnika općina s područja Virovitičko-podravske županije.

{gallery}slike/mlakar{/gallery}