Gradonačelnica održala sastanak s predstavnicima glazbene škole Slatina

2017 08 24GazbenaSkola001

 

U četvrtak 24. kolovoza 2017. godine gradonačelnica grada Orahovice Ana Marija Petin održala je sastanak s ravnateljem Glazbene škole Slatina Antoniom Brzicom i voditeljem područne škole Orahovica Draženom Kovačevićem.

Glazbena škola Slatina je otvaranjem novih odjela u područnoj školi Orahovica za klarinet, trombon, saksofon i flautu došla do problema manjka prostora. Do sada se nastava održavala u orahovačkoj osnovnoj školi gdje su zbog buke djece pod odmorima i glazbe iz zvučnika za vrijeme velikog školskog odmora učenici glazbene škole bili ometani te se predavanja nisu mogla odvijati prema planu, a sadašnje mjesto održavanja nastave (bivši vrtić) jednostavno je postalo premalo.

– „Pošto je zgrada suda prazna preseljenjem djelatnika suda u općinski sud Slatinu mi smo otišli pregledati prostor i shvatili da bi jedno krilo gornjeg kata bilo idealno za potrebe glazbene škole. Razgovarali smo s gospođom iz ministarstva pravosuđa koja se bavi imovinom ministarstva koja nas je uputila da se obratimo Ministarstvu za upravljanje državnom imovinom, te smo evo odlučili popričati s vama kako bi nam Grad pomogao u rješavanju našeg problema.“ – rekao je ravnatelj Brzica.

Voditelj područne škole Dražen Kovačević spomenuo je kako je također problem održavanja koncerata u društvenoj dvorani škole, također zbog školskog zvona i galame djece, a prijenos pijanina do bivše kino dvorane koji je težak oko 300 kg gdje može doći i do raštimavanja instrumenta nikako se nije isplatio.

– „Drago što ste mi se obratili s vašim problemima i pošto nam je obrazovanje djece i mladih među prioritetima već smo započeli postupak oko rješavanja prostora stare zgrade suda gdje smo poslali dopis Ministarstvu pravosuđa da li će možda u nekoj bližoj budućnosti vraćati sud u Orahovicu, ako neće rješavamo dalje pa smo se već obratili i Ministarstvu za upravljanje državnom imovinom da nam ustupe zgradu suda na korištenje za potrebe glazbene škole i fakulteta, a gdje idemo na sastanak početkom rujna.“ – rekla je gradonačelnica te se nadovezala kako bi bilo šteta da se zgrada ne koriti te da samo propada zbog neodržavanja, ali dobilo se neke pozitivne odgovore iz ministarstva tako da bi se problem prostora glazbene škole u Orahovici mogao riješiti. (T.P.)

2017 08 24GazbenaSkola0012017 08 24GazbenaSkola001