Započeo program javnih radova u Orahovici

JavniRadovi2017 07 24 005

Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je natječaj za zapošljavanje u javnim radovima te je 14. lipnja 2017. godine Grad Orahovica je uputio zahtjev za sklapanje ugovora o financiranju javnog rada.

Program javnih radova je mjera zapošljavanja koje su inicijatori i izvršitelji jedinice lokalne samouprave i uprave te neprofitne organizacije. Temelji se na društveno korisnom radu i mora biti neprofitan i nekonkurentan postojećem gospodarstvu u tom području.

Radovi koje će obavljati zaposlene osobe u javnim radovima biti će čišćenje i održavanje javnih gradskih površina, uređenje oborinske odvodnje otvorenih kanala, čišćenje i održavanje groblja itd.

Osobe primljene na rad u javnim radovima primio je u velikoj Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka koji je radnike pozdravio i ukratko im objasnio što i kako će raditi i gdje biti raspoređeni te već od početka ovog tjedna možete vidjeti 14 radnika javnih radova koji se trude kako bi naša Orahovica ostala čista i uređena. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/JavniRadovi2017-07-24{/gallery}