Održan radni sastanak sa predstavnicima Hrvatskih voda i tvrtke Karašica – Vučica

HrvatskeVode2017 07 27 018

Gradonačelnica Ana – Marija Petin i njen zamjenik Dalibor Fofonjka održali su radni sastanak sa Sergejem Cvetkovićem voditeljem Hrvatskih voda, Vodno-gospodarske ispostave Karašica-Vučica Donji Miholjac i Matejem Oreškovićem voditeljem operative tvrtke Karašica-Vučica nakon čega su obišli teren i izvidjeli činjenično stanje što je potrebno napraviti u nadolazećem razdoblju kako bi se izbjegle poplave:

 

– „Prvo što smo napravili je čišćenje i izmuljenje retencijske brane te na dijelovima rijeke gdje je bilo potrebno sanirali smo obalu tj. klizišta. Očišćen je i dio rijeke vučice kroz sam grad, a i utvrdilo se da će se u planovima za naredne godine morati uvesti čišćenje i sanacija Vučice od mosta u ulici Matije Gubca i nizvodno u duljini od 500 do 1000 metara da bi se što efikasnije spriječilo izlijevanje rijeke i plavljenja privatnih čestica.“ – rekao je Matej Orašković.

„Evo nakon ovog radnog sastanka i obilaska terena s predstavnicima Hrvatskih voda i tvrtke Karašica-Vučica koji su zaduženi za održavanje našeg slivnog područja, vidjeli smo što sve još treba napraviti u cilju zaštite građana Orahovice od poplava, a što smo i obećali da ćemo napraviti u programu. Obišli smo i područje u ulici Matije Gubca jer tražimo rješenje za najkritičnija mjesta gdje se najčešće rijeka izlije iz korita. Naravno tu nije kraj dok god se ne riješi cijela mreža oborinske odvodnje i sanacije rijeke kako bi zaštitili imovinu građana od daljnjih nepogoda.“ – rekla je gradonačelnica Petin. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/HrvatskeVode2017-07-27{/gallery}