Utakmicom veterana RK Orahovica i RK NEXE Našice nastavljeno obilježavanje 45 godina rukometa u Orahovici, a utakmica je bila i dio 49. Manifestacije Orahovačko proljeće

Rukometni klub ”Orahovica” nastavila je obilježavanje svog velikog jubileja, 45 godina postojanja i rada te u sklopu 49. manifestacije Orahovačko proljeće, organizirala je veteransku utakmicu RK Orahovica-RK NEXE Našice. Orahovicu su predvodili stariji veterani Kašić, dva Tomislava Perkovića, Tomislav Matek te oni nešto mlađi Kršija, Maričić, Šramek, Tosino i drugi, dok su za NEXE ponovno zaigrali Nekić, Vulić, Denisov, Kruljac i drugi. Na početku susreta aktere je pozdravio orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

-Prelijepo je vidjeti ove nekadašnje igrače ponovno na okupu i to na njihovom najdražem mjestu, rukometnom terenu. Zahvaljujem se Rukometnom klubu Orahovica na ovoj inicijativi i što su ovaj sjajan ogled organizirali u sklopu našeg Orahovačkog proljeća. Hvala prijateljima i susjedima iz NEXE-a koji su uveličali i našu manifestaciju, ali i veliki jubilej orahovačkog rukometa. – rekao je Nemec. U ime RK Orahovica obratio se dopredsjednik Ivica Matek:

-Što reći, nama rukometašima i bivšim igračima i sadašnjim rukometnim djelatnicima je srce danas puno.  Ovi dečki su nekada žarili i palili rukometnim terenima Slavonije i Baranje i uistinu je lijepo vidjeti ih sve danas. Ovo je drugi događaja u sklopu naše obljetnice, a mogu već sada reći da će ih do kraja godine biti još dosta kako bi dostojno proslavili velikih 45 godina rukometa u našem gradu. – rekao je Matek. Utakmica je bila istinski prijateljska uz mnogo zagrljaja, smijeha, ali i sjajnih poteza jer ”stare” su ruke pokazale da u njima još uvijek ima dinamita. (V.G.)

VETERANI

RK ORAHOVICA – RK NEXE 14:28 (8:16)

Orahovica, športska dvorana

Gledatelja: 50

Sudac: Radmanović (Našice)

RK ORAHOVICA – Kašić, Matek 2, Kršija 1, Kufner 2, Maričić 2, Šramek 1, Perković Tomislav, Perković Tomislav, Matek 3, Tosino 3. Trener: Goran Andelfinger

RK NEXE – Kruljac 6, Ladnjak 3, nekić 4, Pul, Njegovan, Vulić 7, Dasović, Pavičić 1, Miletić 3, Dukarić 1, Denisov 3.