Održan 8. memorijalni turnir „Gabrijel Šporčić“

GabrijelSporcic2017 06 10 002

U organizaciji orahovačke Škole nogometa Papuk subotu, 10. lipnja je na igralištu NK “Papuk” u Orahovici održan 8. Memorijalni nogometni turnir“Gabrijel Šporčić“. Na turniru su sudjelovale U-10 ekipe NK “FEŠK” (Feričanci), NK “Radoboj” (Radoboj), NK “Vihor” (Jelisavac) i ŠN “Papuk” (Orahovica).

– „Hvala svim sudionicima što su došli uveličati turnir koji posvećujemo Gabrijelu Šporčiću i njegovim neutješnim roditeljima, posebno hvala ekipi koja je došla čak iz Krapinsko-zagorske županije i imali su nadalji put.“ – rekao je predsjednik Škole nogometa Darijo Krmpotić.

Turnir je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin koja je zahvalila organizatorima što svake godine u Orahovici okupe veliko i kvalitetno društvo:

– „Kao prvo izražavam sućut Gabrijelovim roditeljima i drago mi je što su naši sugrađani izabrali ovaj način, kroz sport da se sačuva uspomena na njega jer sport je vrlo važan i lijep segment našeg društva pogotovo za djecu i mi ćemo i dalje kroz veće i bolje ulaganje u sport pokazati da vodimo brigu ne samo na ovaj način nego i u budućnosti svih naših mladih sugrađana. Zahvaljujem se svim ekipama koje su došle i želim vam puno uspjeha u natjecanju.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

Nakon otvaranja turnira kapetani ekipa su pristupili izvlačenju parova, a ždrijebom je odlučeno da se u polufinalnim susretima sastanu ŠN „Papuk“ (Orahovica) – NK „FEŠK“ (Feričanci) i NK „Vihor“ (Jelisavac) – NK „Radoboj“ (Radoboj).

ŠN „Papuk“ (Orahovica) je u prvom polufinalnom susretu pobijedila ekipu „FEŠK“-a rezultatom 7:4, dok je u drugom polufinalu „Vihor“ bio uspješniji od „Radoboja“ rezultatom 5:2.

U pauzi između polufinalnih utakmica te susreta za 3. mjesto i finala odigrana je revijalna utakmica između U-8 ekipa ŠN „Papuk“ (Orahovica) i NK „Radoboj“ (Radoboj), a susret je završen pobjedom ŠN „Papuk“.

U susretu za treće mjesto sastali su se NK „Radoboj“ i NK „FEŠK“. Feričančani su dobili taj susret rezultatom 4:1.

U finalu turnira ŠN „Papuk“ je bila uspješnija od NK “Vihor” te je odnijela pobjedu rezultatom 2:0.

Tako je konačni poredak turnira glasio:

  1. mjesto ŠN „Papuk“ (Orahovica)
  2. mjesto NK „Vihor“ (Jelisavac)
  3. mjesto NK „FEŠK“ (Feričanci)
  4. mjesto NK „Radoboj“ (Radoboj)

Najbolji strijelac turnira, s 5 postignutih pogodaka, je bio Eddy Yahya (ŠN „Papuk“), najboljim igračem turnira proglašen je Damjan Okolić (ŠN „Papuk“), a za najboljeg vratara turnira izabran je Filip Sambol (NK „Vihor“). Diplome, zahvalnice, pehare za osvojena prva 3 mjesta te trofeje najboljim pojedincima turnira uručila je majka pokojnog Gabrijela, gđa Jasna Šporčić. (ŠN Papuk)

{gallery}SlikeGodina2017/GabrijelSporcic2017{/gallery}