Ana-Marija Petin preuzela dužnost gradonačelnice grada Orahovice

Primopredaja001

U petak 9. lipnja 2017. godine u prostorijama Gradske uprave grada Orahovice Ana-Marija Petin, uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Dalibora Fofonjke, preuzela je dužnost gradonačelnice grada Orahovice od dosadašnjeg gradonačelnika Josipa Nemeca.

Prva se obratila nova gradonačelnica i objasnila kako će izgledati sam početak njenog mandata i mandata njenog zamjenika:

– „Iako smo danas primili zapisnik o primopredaji dosadašnjeg gradonačelnika Josipa Nemeca uz prisutnost nekoliko drugih zaposlenika Grada, moj zamjenik i ja bi trebali malo detaljnije pregledati sva izvješća, ući u sve dosadašnje aktivnosti Grada i onda poduzeti svoje prve korake što ćemo napraviti preko vikenda a od ponedjeljka krećemo s novim radnim danom i ovim putem obavještavamo građane da ćemo provoditi program koji smo obećali u svojoj kampanji. Dakle bazirati ćemo se na razvoj gospodarstva u Orahovici, ali ono što nas sada čeka je početak turističke sezone na jezeru jer vidimo da ima određenih problema i što se tiče vode u jezeru i malo kašnjenja s radovima te se moramo uhvatiti toga kako bi sezona i ove godine bila jednaka kao i prošlih ili naravno i bolja.

Dogovaramo i razmatramo novi način rada na izletištu Orah iako smo sada u stisci sa vremenom, ali vjerujem da ćemo sve riješiti na vrijeme i građani će biti o svemu na vrijeme obaviješteni, a sve ostalo nastavljamo po svom programu i od toga nećemo odustajati.“ – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

U nastavku se obratio Josip Nemec objasnivši u kakvom stanju ostavlja Grad novoj gradonačelnici:

– „Prije svega bih čestitao gospođi Ani-Mariji Petin na postignutom uspjehu na izborima u Orahovici, a grad ostavljamo u vrlo dobrom stanju, za razliku od mog preuzimanja kada je grad bio u minusu, a sada možemo reći da je u milijunskom plusu uz dosta projekata koji su već u postupku, koji su u pripremi i oni koji su kandidirani, a ima pripremljeno i nekoliko prostornih planova i nova vlast ima što raditi.

Nadam se da će završiti započete projekte kao što je projekt školstva tj. fakulteta i projekt izletišta Orah, projekt širokopojasne mreže te za projekt inkubatora u poslovnoj zoni te sportski i stambeni projekt na Dugom polju.

Ono što je najvažnije, dajem punu potporu gospođi Petin i kao bivši gradonačelnik i kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice ako nastavi projekte koji su započeti i da će sve to ugraditi u svoj program kako bi se Orahovica nastavila razvijati.

Evo još jednom čestitam novoj gradonačelnici Ani Mariji Petin i Daliboru Fofonjki kao njenom zamjeniku i nadam se da će i dalje raditi na razvoju grada Orahovice.“ – rekao je sada već bivši gradonačelnik Josip Nemec. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/Primopredaja2017-06-09{/gallery}